anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua, am primit o notificare ca am cumpărat ceva de la Apple. Mi-au fost extrași bani de pe card și am intrat pe linkul respectiv și nu rezolv nimic. Ce as putea sa fac?

Răspuns Câştigător
| Brizbriz a răspuns:

Telefon la banca
email la Apple
nu mai faci niciodata IMBECILITATEA de a iti baga cardul in contul Apple
nu mai faci niciodata IMBECILITATEA de a tine bani pe un card de pe care faci plati in mod direct, sunt asa de multe solutii alternative ca nici nu vreau sa incep

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Poate e-mailul e spam (escrocherie).

| VoidEternal a răspuns:

Dacă ți s-au retras bani de pe card fara să fie vorba de o plată pe care ai făcut-o tu, suna cat mai repede la banca și inchide-ti cardul până nu ramai cu sold 0 pe el.

| VoidEternal a răspuns:

PS: Nu mai intra pe linkurile pe care le primești în cazurile astea. In 99, 99% din cazuri e vorba de scam sau phishing.

| mihai69 a răspuns:

1. Blochezi cardul;
2. Iei legătura cu banca și ceri anularea plății;
3. Opțional, plângere la Poliție pentru fraudă informatică.

| Violleta2022 a răspuns:

Vezi ca poate fii spam ori scam!
Nu cred ca ti-a retras nimeni nici un ban de pe card, este doar un email cu link special ca sa-ti ia datele personale.
Deschide banca si vezi daca ai vreo plata catre Apple, daca nu, nu-ti fa probleme, dar nu intra in nici un link venit prin email.
Daca prin absurd ti-au fost retrasi banii din banca, cere investigatie bancii tale sa opreasca acea plata si sa-ti recupereze banii.
Sub nici o forma sa nu pui detaliile cardului in vreun program sau link, crezand ca ei iti dau refund, ca asa practic iti trag bani din card.

| Wr3nch a răspuns:

Felitari, ai luat teapa! Nu intra pe linkuri de gen daca stii ca nu au cardul adaugat in app store, ca îți fură datele si dupa chiar ramai fara bani.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să îți extragă bani de pe card, aveau nevoie de toate datele cardului tău. Dacă le-ai dat tu însuți, nu mai poți face nimic.
Acum cardul tău este compromis. Blochează, anulează și fă unul nou.

| Ana754754 a răspuns (pentru VoidEternal):

Mulțumesc frumos! Am aplicația bt pay și nu am introdus datele pe vreun link sau in app Store ca am verificat toate aplicațiile de la Apple si nu am nici măcar conturi făcute pe ele ca nu le folosesc.Am iPhone de 2 ani și nu s-a întâmplat pana nu mi-am schimbat id-ul ăla, probabil asta e problema.

| christall a răspuns:

IDu-te la banca ta și fa o sesizare. Ar trebui sa rezolve.

| AndreiRobert312 a răspuns:

Verifici dac intra-devar ti-au fost retrasi banii de pe card si faci reclamatie pentru neacceptarea platii (inclusiv la politie e recomanat sa faci). Ca sa nu se mai intample asta e bine sa ai 2 conturi, unul asociat cordului si unul de depozit, care nu poate fi folosit de card. Tii banii in ale de depozit si cand ai nevoie transferi doar suma necesara in contul de card. In felul asta eviti sa ti se mai ia bani pentru ca neavand bani se refuza plata.