Cardul este un instrument de plată aferent unui cont. Un cont poate fi în lei sau valută, dar niciodată și în lei și în valută. Confunzi puțin lucrurile. Dacă poți tranzacționa cu valută este pentru că platforma respectivă și banca îți fac conversia, dar contul este în lei.
Ai cont de lei nu RON. RON-ul nu este moneda nationala. Leul Romanesc este moneda.
2.Iti faci cont de euro in Revolut si ai acolo o functie de tranzactii dintr-o valuta intr-o alta valuta. Vei avea Leu in Euro si ai scapat sa-ti expui cardul de euro pe net.
Atentie la expusul cardului cu economii, salariu etc. in tranzactii pe net.
Multumesc pentru raspunsul tau, insa ma tem ca nu m-am facut destul de inteles. Doresc sa adaug euro in contul de euro de pe Revolut, nu lei in contul de RON. Nu reusesc sa adaug decat lei in contul de RON fiindca, aparent, Revolut crede ca (,) cardul meu este doar in RON, insa dupa cum am mentionat, detin si un cont in EUR.
Chiar dacă ai două conturi (unul în lei și altul în valută), cardul tău e atașat unuia singur dintre ele - anume cel în lei. Poți așadar să treci din el numai lei spre contul / cardul Revolut. Pe urmă, n-ai decât să faci conversia în Revolut, oricum ai curs mai bun.
PS chiar nu pricep de ce ai face un cont de valută într-o bancă românească - e o metodă sigură să pierzi bani!
Baga lei in contul de lei, si incearca dupa aia, nu cred ca te tiganesti pentru cativa bani/1 leu taxa pentru conversie.
Multumesc, atunci cum as putea totusi sa mut acei euro din contul meu bancar in contul de Revolut, avand in vedere contul meu care este in lei? Doar nu mi-am facut un cont si in EUR degeaba.
Nu ai nevoie... poti face conversia din contul revolut - euro in lei si lei in euro, dar nu in weekend.
Am facut si eu saptamana trecuta asta. Am facut o tranzactie de vreo 3500 euro si asta m-a ajutat sa nu mai merg la banca/casa de schimb etc.
Adaugi lei si leii aceia ii schimbi prin aplicatia Revolut in euro la un curs bunicel. Repet, nu face asta in weekend.
Mersi. Am inteles acum. Atunci, care ar fi banca/alternativa pentru contul in valuta?
Păi nu ai citit? Cardul Revolut. Am avut acolo și dinari sârbești, și leva bulgărești, și dolari americani, și euro (din ăștia mai am)... Nu au deocamdată comisioane sau taxe doar pentru că ții banii acolo (spre deosebire de băncile de la noi).
Ba fix de pomană l-ai făcut, dar nu și degeaba - o să te coste...
http://www.bancatransilvania.ro/......n_euro.pdf
http://www.bancatransilvania.ro/......ane_PF.pdf
Într-adevăr, așa este. Te-am întrebat mai devreme de alternativă fiindcă o dilemă de-a mea, pe care probabil am uitat să o menționez, e aceea că primesc o anumită sumă în valută (euro) periodic, adică primesc euro în contul de BT la câteva luni. Scopul meu era acela de a îmi întreține contul de Revolut cu euro iar în același timp să nu pierd bani în urma cursului. Presupun că acum ar trebui să îmi transform contul de revolut în noul cont pentru valută.
La mine functioneaza tot din BT, dar folosesc doar contul in lei.Am si cont in Euro dar sunt conturi diferite la aceeasi banca.Cardul meu este doar pentru contul in lei.
Nu intelegi notiuni elementare de banking.
Cardul nu detine conturi si cu atat mai putin in monede diferite. Contul are atasat card si acela in aceeasi moneda cu contul.
Din ce zici tu pari sa ai doua conturi curente: unul in RON si unul in EUR.
La fiecare dintre conturi e posibil sa ai atasat un card.
Este foarte important sa stii in ce moneda ai cardul (adica la ce cont e atasat).
Cand faci top up la Revolut trebuie sa il faci IN ACEEASI moneda cu a cardului de pe care tragi banii in Revolut. Daca faci cross currency (ai card in EUR si faci top up in RON sau invers) o sa te beleasca banca la conversiile valutare.
Pune mana si documenteaza-te. Invata notiunile elementare de banking. Citeste help-ul Revolut ca e bine facut. Altfel, o sa coste - la propriu, bani adevarati. Si nu o sa fie nici banca si nici Revolut de vina ci doar tu insuti.
Mersi pentru raspunsul tau, chiar ma gandeam daca si-a facut mama cont de TPU si mi-a raspuns la intrebare, fiindca doar ea ma 'cearta' atunci cand incearca sa imi explice ceva ce nu inteleg.
E posibil sa fi fost putin ignorant atunci cand mi-am facut primul card, insa nu cred ca asta mi-ar afecta procesul meu de invatare de lunga durata pe care nu-l voi duce niciodata la capat, iar acelasi lucru cred ca pot spune si de dumneata, fiindca nu cred neaparat ca detii absolut toate cunostintele ce tin de domeniul banking-ului. Cred ca am gasit explicatia in primele raspunsuri.
Mersi oricum.
Am zis eu undeva ca detin "absolut toate cunostintele ce tin de domeniul banking-ului"? Gizas!
Le detin insa pe cele elementare (cele care tie iti lipsesc), care imi permit sa folosesc in cunostinta de cauza si in siguranta Revolut
Un card bancar nu poate detine 2 valori monetare!
Trebuie sa ai 2 conturi, unul in euro si unul in lei si fiecare trebuie folosit separat.
Daca la unul din conturi nu ai card, trebuie sa ceri bancii sa-ti emita unul.
Mai poti merge la ghiseu si poti transfera din contul de euro in cel de lei, apoi poti platii cu acel card.
Dacă primești euro de undeva în mod regulat, cel mai bine e să dai contul de euro de la Revolut pentru plățile viitoare.
Contul BT în € îl poți închide, desigur după ce scoți din el toți banii pe care îi (mai) ai.
raduorer11 întreabă: