Pai de ce ma rog bineinteles ca ai nevoie de o suma de bani? Daca umbli singur dupa acte, costurile de infiintare sunt sub 1000 RON. Ca sa iti raspund fix intrebarii tale, cel mai sanatos - in calitate de posesor de SRL care a procedat oarecum similar - mi se pare ca ar fi sa faci creditul pe persoana fizica, apoi sa faci contract de imprumut intre tine si firma ta (e ok, absolut legal, nici o smecherie aici). Astfel, daca e sa ai vreo problema pe viitor, poti executa silit firma pe persoana fizica. Plus ca vei scoate banii imprumutati initial din contul firmei fara a plati impozit pe dividende cum ar fi cazul altfel.
Nu pentru asta am nevoie de bani, ci pentru investiția în sine.
Nu ai detaliat. Daca e cu spatiu si punct de lucru cu activitate, mdah, atunci ai nevoie de ceva capital initial. O sa mai angajezi oameni sau doar tu?
Doar eu și eventual soțul. Nu am nevoie de spațiu de lucru. Este vorba de curățătorie a saltelelor, canapelelor, etc... la domiciliul clienților. Am nevoie doar de sediu pe care îl voi face la mine acasă dacă îmi permite asociația.
A, perfect. Deci prestari servicii. Sediu social fara activitate. Daca aveti vreo casa pe la tara pe undeva, cel mai bine il faci acolo. Acasa - daca stati la bloc - nu trebuie sa permita nimic asociatia. Ai nevoie de semnaturile a doi vecini, nu mai e cu jumatate ca pe vremuri. S-a schimbat de curand treaba asta. Trebuie sa fii foarte atenta la sediu - musai sa fie sediu social FARA activitate. Daca e cu activitate la sediu trebuie mai multe porcarii gen protectia la incendiu, impozitul umflat, si altele. In ce judet? Ti-as putea recomanda o firma de consultanta pentru documentatie, dar nu am pile in toate judetele din tara...
Mulțumesc mult pentru toate răspunsurile! Județul Alba.
Cu placere. Incearca la https://infiintaresrl.com/infiintari-firme-alba-iulia/ Nu pot garanta pentru ei, nu am lucrat cu ei, dar cifrele par sa vorbeasca in favoarea lor.