| EmiliaGardosED20212 a întrebat:

Buna ziua. Vin și eu cu o întrebare.
Pot sa fiu girant la 2 credite?
Adică eu sunt girant la banca brd(din anul 2021) a zis ca are nevoie de mine doar 2 ani, după 2 ani ma scoate și acum se preface ca ploua.
As mai vrea sa fiu girant la cineva apropiat care dorește scoată ceva credit dar la casa de pensii. Știți cumva dacă ma vor accepta? Apropo sunt angajata cu 4 ore.
Și mai am o întrebare, pot sa renunț sa mai fiu girant? La BRD.
Multumesc, scuze dar sunt disperata!

2 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Asta îți poate spune numai banca. Noi nu știm care este venitul tău și care ar fi gradul de îndatorare dacă ar trebui să plătești ambele credite pe care le girezi.

Dar chiar ți se pare o idee bună să fii girant pentru doi oameni în condițiile în care tu muncești part-time?

| Violleta2022 a răspuns:

Odata ce ai semnat ca girezi pe cineva, ramai girant pana ce acel credit este integral platit, neputand sa iesi din contract asa cum vrei tu.
Un debitor nu poate scoate pe nimeni din contract, deci ce ti-a spus persoana care te-a rugat sa-l girezi este o mare minciuna, ca ala nu are nici o putere sa decida la banca, ori sa modifice un contract cu banca, tu accceptand in totalitate sa-i preiei datoriile daca el nu mai poate sau nu mai vrea sa achite.
Vezi ca scrie asta in contractul semnat si de tine, unde accepti toate conditiile bancii.