| Anonimul151 a întrebat:

Cam cât câștigă (cât este salarul) ca ajutor de bucătar? Persoana fiind minoră.

19 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cam nu prea câștigă. Dar mănâncă moca.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cel mai probabil minimul pe economie raporatat la 6 ore maxim pe zi cat poate lucra legal un minor

| Anonimul151 explică (pentru sadrian46):

De ce "Nu se prea câstigă"?

| Anonimul151 explică (pentru suntserios):

Și cât este acel minim pe economie la un minor?

Eu nu știu dacă as lucra 6 ore. Mă gândesc la 4 ore doar.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Anonimul151):

Vreo 700 lei

| LPCTSTR a răspuns:

Daca luam exemplul unui complex hotelier unde lucrai 16 ore o zi si urmatoarea 9, fara pauze sau zile libere, ajungeai la 3500 de lei pe luna.

| Frank51 a răspuns:

Câștigă foarte prost și lucrează foarte multe ore în căldură de 60 de grade.

Mă faci curios, chiar ai o situație atât de proastă că ești nevoit să lucrezi în loc să înveți?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Frank51):

Poate vrea omul sa se faca bucatar...

| Frank51 a răspuns (pentru suntserios):

Nu pare, este interesat să facă niște bani. Dacă vrea să se facă bucătar nu înseamnă că trebuie să-și lase școala sau să o neglijeze.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Anonimul151):

Fiindcă cei ce îl plătesc nu sunt interesați să îi da bani prea mulți. El este plătit prin faptul că învață ceva.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Anonimul151):

Este minimul pe economie împărțit la jumătate. Ai lucra tu 4 ore, dar în 4 ore nu prea faci nimic. Așa că vei lucra minim 6 în zilele în care vei lucra.

| Anonimul151 explică (pentru Frank51):

Nu am o situație atât de proastă. Insă, doresc să învăț bucătărie. Deoarece o să fiu bucătar. Si ar prinde foarte bine pe lângă perioada cu practica. În perioada liceului nu aș lucra, doar pe perioada vacanței de vara. Deoarece la restaurantul la care fac practică, unde vreau să mă angajez programul nu e atât de bun.

Nu a zis nimeni nimic ca las școala. Nici nu se pune problema. Școală o voi continua. Si cum am spus. Ma voi angaja doar pe perioada verii.

| Anonimul151 explică (pentru suntserios):

Dacă se câștigă atât de puțin... nu merită. Pentru ca totuși și ca minor, te pune sa lucrezi exact ca un adult. Iar în bucătărie e foarte mult de lucru.

Dacă se da salariul asta, mai bine mai aștept pana la 18 ani când voi primi salariul întreg ca ajutor de bucatar sau mai bine pana voi avea calificarea de bucatar și ma voi putea angaja la orice restaurant, și la care salariul este mult mai mare decât la un ajutor de bucatar...

| Frank51 a răspuns (pentru Anonimul151):

Dacă îți place meseria asta este bine, dar încă nu ai fost să vezi cât stres și câtă muncă este, și doar după ce experimentezi o să poți decide dacă ești dispus să faci asta. Dacă deja studiezi în acest domeniu poți obține foarte ușor un loc de muncă prin instituția de învățământ.

| darrio2007 a răspuns (pentru suntserios):

Pentru asta va trebui sa urmeze un curs de bucatari.

| Anonimul151 explică (pentru darrio2007):

Pe acest profil sunt la liceu. Deci asta învăț.

Din contra. Am fost la restaurant și am văzut cât stres este. Fac practică la un restaurant cu meniul zilei. Restaurantul e printre primele cu cea mai bună mâncare la meniul zilei. Au și peste 200-300 comenzi în fiecare zi. Chiar și mai mult.

Eu fac practică la acest restaurant. De aceea am zis că știu cât stres și munca exista acolo.

Am experimentat deja cum am spus.

Am terminat primul an, nu an făcut de mâncare acolo. Acum din toamnă voi fi anul II, abia acum o sa ne pună și la mâncare cel mai probabil.

| darrio2007 a răspuns (pentru Anonimul151):

Bravo. Succes!

Întrebări similare