Depinde acum si cati bani primesti de la parinti, pe ce ii dai, ce cheltuieli reduci si asa mai departe. De asemenea, e posibil sa nu fii capabil sa strangi suma asta. De cate ori nu mi-am propus eu sa adun 20-30 de milioane pentru diferite nevoi, insa de cum puneam cateva sute de lei, se iveau alte cheltuieli. Cred ca n-ai nicio sansa sa strangi suma asta in mai putin de 2 ani.
Daca nu stii sa faci calculul asta eu zic ca nu ar trebui sa mai primesti alocatie.
Calculeaza-ti cat primesti pe luna si vezi...nu putem stii noi daca parintii iti dau 10 lei pe saptamna sau iti dau 100 pe zi...
Daca intr-o luna primesti X lei, in cate luni vei primi suma de 3400 lei?
Nr. de luni egal cu 3400 impartit la suma lunara! Bafta!
Fa si tu un calcul. Alocatia e 80 lei/luna daca nu ma insel. 80 x12 luni vine 960 lei + ce mai primesti de la parinti, sa zicem ca ajungi la 1500 pe an. In 2 ani, ar veni 3000 lei, sa zicem direct 3400 in 2 ani, poate primesti mai mult. Deci, cam in 2 ani vei ajunge la suma dorita de tine. Desigur, daca primesti mai mult de la ai tai, poti ajunge mai repede.
Nu o sa-i strangi!
Banii sunt facuti sa circule
Cand o sa te vezi cu 2k in buzunar o sa cauti deja oferte sa iti iei altceva mai ieftin, sau oferte, etc
Banii se cheltuie iar prioritatile sunt mereu altele
E o sumă destul de mare, iar noi nu avem de unde să știm câți bani primești tu de la părinți și rude. Incearcă să pui de o parte o sumă zilnică/săptămânală/lunară și calculează singur.