anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care companie credeti ca va creste din cauza competitiei in fabricarea semitranzistorilor? China a investit mult si vrea sa fie independenta si vestul vor sa fie si ei indepententi. Eu cred ca Taiwan e o zona foarte riscanta dar TSMC are planuri de extindere in strainatate. Qualcomm, Intel, mu, texas electronics, Apple, care credeti ca va domina?

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Acum multi ani japonia era un jucator important pe piata cel mai mare chiar, acum sunt multi altii mai buni koreea de sud, taiwan etc
Tari pe care le-au ridicat capitalul strain investit in fabrici si uzine datorita salariilor relativ mici pe care le iau muncitorii.
Cat despre branduri ai insiruit acolo niste marci care cand e una mai sus cand alta, de exemplu pe piata procesoarelor Intel se bate tare cu AMD pe piata placilor video Intel se bate tot cu NVIDIA pentru ca ei fac ei sunt producatorii chipseturilor.
Cat despre celelalte sunt multe si multe alte chinezarii care mai rele care mai bune.
Foarte multe produse elecronice poarta sigla "asambled in China"

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Simpatic):

"e piata placilor video Intel se bate tot cu NVIDIA"
Intel e un nimic in placi video, abia a ajuns sa aiba ceva, ceva cat de cat decent dupa generatia 7 de procesoare
vrei sa spui ca Nvidia se bate cu AMD la placi video tongue

cat despre japonezi, in anii 80 au fost deosebit de tari pentru ca au INVENTAT niste solutii economice extrem de revolutionare, cum ar fi eliminarea necesitatii de, depozite, adica in fiecare dimineata inainte de a incepe programul de lucru, sunt livrate toate piesele care vor fi montate in ziua aia, si sunt bagate direct in linia de productie, nu intr-un depozit care costa bani manipularea si mentinerea lor
pe vremea aia se credea ca japonezii vor domina comunitatea oamenilor de afaceri... forevah (filme ca Die Hard sau Johnny Mnemonic demonstreaza asta)

insa, urmaresc intrebarea, mi se pare interesant un raspuns corect, e foarte clar ca nu v-a mai fi centralizata productia de cip-uri numai in Taiwan, si vor prefera sa coste mai scump decat sa sisteze productia ca nu sunt cip-uri deloc

| Panamax a răspuns:

"fabricarea semitranzistorilor"
Tuca felicitari, ai inventat semitranzistorul.