Incredere totala in banci.
noi nu avem bani lichizi in mana, doar carduri de economii si credit carduri de cheltuiala.
Evident ca sunt in siguranta la banca, fiindca acasa te poate talharii cineva.
Evident la Banca sunt in siguranta.
Chiar daca dobanzile nu sunt mari, acolo macar nu am grija lor.
Unde credeți că sunt mai în siguranță? in titluri de stat-costuri zero, fara nici un comision bancar, impozit, contributii sociale si avantaj maxim - uite ultimile au fost im martie 2022:https://www.youtube.com/watch?v=qghfUFZi2Q8
Normal că în bancă. Nu știu cine mai pune banii la saltea în ziua de azi, mai puțin bătrânii poate. E mai simplu și ușor cu banca. Și mai în siguranță. Plătești cu cardul mai peste tot. Dacă ai nevoie de cash găsești peste tot bancomate.
Nu stiu ce sa zic de banci. De capitolul bani, iti zic eu din propria experienta. Nu prea e bine sa ai incredere in altcineva cu ei 99% sansa de teapa ( ex. tatal bunicii mele, daca stii faza din Romania cu bancile vechi, a pierdut impreuna cu restul toate economiile lor din banci. Se spune ca doar Cec a supravietuit in prezent ca cea mai batrana banca de pe vremea comunismului ) Chiar si asa cu razboiul asta si cu ce se intampla la noi in tara in prezent, nu se stie cand ar putea cineva sa dea Doamne Fereste spargerea, zic prin absurd. Uite, cum erau spargatorii aia de bancomate mai de mult. Nu se stie cand se poate intampla vreo nefasta de genul... Nu ca trag a rau doar ca orice e posibil ( ex. nazistii si-au pierdut toate economiile in Elvetia )
Personal, folosesc cardul doar cand fac transfer direct/ cumparaturi online in aceeasi zi ( foarte rar in max 2-3 zile de la depunere ) sau de imi e lene sa platesc sume mici la casa de marcat.
Undeva unde primesti dobanda peste 10%.
Pentru ca oriunde ii pui si nu primesti o dobanda de peste 10% cat cica e inflatia, poti sa consideri ca esti furat.
Nu pierde nimeni bani, daca-i depoziteaza la banci!
bancile au asigurea si in caz de furt la bancomate sau online, banca te despagubeste.
In aproape 40 de ani de cand folosesc bancile, mi s-a intamplat 1 singura data ca cineva sa-mi ia bani de pe card de 2 ori, dar am cerut bancii sa investigheze si banca mi-a dat banii inapoi, impreuna cu sscuzele celui care mi-a a retas o plata dubla, din greseala.
Eu zic una Voi intelegeti alta... Nu sunt asa "tembel" sa nu stiu de faza cu schimbatu' banilor. Va rog frumos Nu mai vorbiti in necunostinta de cauza. Am scris foarte explicit Tatal Bunicii mele =》 Vremea Comunismului =》 Intereseaza-te prin bunicii tai ce faza tampa au patit multi pe atunci si prin CEC MA REFER LA BANCA. Nu la foita aia smechera ce ofera bani la schimb...
Fun fact, tatal meu a patit doar cu o hartie de 50 ooo Rol, atat. Asta e tot ce coincide cu ce ai zis mai devreme.
Absolut, nici o legatura cu ce am zis eu mai devreme.
Imi pare rau dar bunicii mei au murit acum 40-50 de ani, chiar si parintii sunt morti, deci nu am pe cine sa intreb, dar am o existenta pe pamantul asta de peste juma de secol, deci sunt foarte capabila sa-ti raspund la asemenea intrebari, mai ales ca lucrez in contabilitate-finante de 35 de ani.
Ma rog Intelegi aluzia Intreaba pe unu in varsta ( mos/ baba ) de pe vremea aia sa auzi ce au patit parintii lor... Nu tampeniile de acum ( O Doamne am uitat sa schimb hartia de 1ooo rol. )
P.S. Incearca cat vrei daca "incerci" sa te "razbuni " Am spus direct la propria intrebare (unde, eu chiar am spus sincer, ca eram ingrijorat de la excesul de zahar) Asta e TPU nu matri si nu stiu ce aveti, nu ma prea priveste Doamne Feri de are careva si ma bucur ca n-am diabet De era intrebarea ta. Da, o tratam ca atare... plus ca exista mesaje private, no bad. Sanatate!
Nu-i nevoie sa intreb pe nimeni in varsta, sunt suficient de "in varsta" ca sa-ti explic si tie ce s-a intamplat acum 50 de ani, daca esti curios, dar nu are sens sa mai dezbatem problema asta, odata ce s-a spus tot ce era necesar aici si se pare ca amandoi am fost de acord, asupra banilor tinuti in banca.
In ce priveste topicul despre zahar, nu am de ce sa ma razbun cu nimic, nici nu cred ca este ceva de razbunat acolo, doar am vorbit din experienta mea personala si sincer, imi pare rau daca ti-am stricat topicul, discutand mai mult cu mosotti, deviind de la intrebarea ta.
Faza e puteti vorbi ce vreti voi. Da in privat, va rog frumos, asa e ok. Se interpreteaza in mai multe feluri si mna, de eram doctor ziceam: Da scumpa doamna, luati 2-3 pe zi si scapati de diabet ( zic prin absurd, intelegi ideea )
Este un singur mod in care banca nu te despagubeste, daca se constat ca a fost vina ta pentru ca ai pierdut banii, de exemplu ai dat punil altuia, daca cumperi de pe un site nesigur si iti fura banii(normal ca nu o sa dea bani daca cineva face o asa prostie), etc. chestii de genul.
Eu am muncit in UK si mai imi ramasese un salariu ne cheltuit prin buzunare si il tot purtam cu mine toata ziua peste tot ca in casa nu aveam incredere sa il las pentru ca am o gramada de vecini spargatori ciorditori hoti sarlatani mincinosi excroxi...
Asa ca i-am dus la banca.
Auzisem o poveste ca a pus cineva bwni la banca si i-a blocat contul si a fost chemat sa dea explicatii de unde a avut banii ( dar in cazul lui era vorba de o suma de 3 ori mai mare de cat am depus eu)
Asta este pentru a combate spalarea de bani, daca iti intra bani multi trebuie sa ai un motiv(de la o ruda bogata, de la multe firme etc.), mai ales daca salariul nu corespunde.
Cu toate acestea oamenii inca spala banii prin firme mici, platind oameni sa le introduca bani in cont etc.
Am muncit in alta tara am fost platit legal
Am platit taxe si impozite
Am platit până si contributie la pensie si sanatate
Ei intreaba persoanele la care au impresia ca nu in general vin cu mai multi bani decat produc, dar orice explicatie pentru bani(familia i-a dat cateva sute, a primit un cadou de zi de nastere etc.), problema este ca nu explica motivul pentru care sunt asa de multi si atunci e nevoie de o gramada de detalii, pentru acea persoana despre care ai oferit explicatii) banca ia in calcul, daca a avut o explicatie pentru bani(daca poate explica de ce a depus o suma foarte mare, de unde provin etc., cel mai probabil acelei persoane despre care vorbesti i sa deblocat contul.