anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

CE AȚI REALIZAT ÎN CEI 30 ANI DE LA REVOLUȚIE PÂNĂ ACUM doar din muncă cinstită în România?

Răspuns Câştigător
| Paulyka36 a răspuns:

Nimic

22 răspunsuri:
| nukeyly a răspuns:

Luand in vedere ca statul roman e cel mai mare hot, consider ca doar cine stie fura legal o poate duce bine in rrromania cu r mic.
Ce am realizat, uitate in jur, cine stie ce vrea ceva pleaca afara si nu se uita inapoi, si da, nu toti au noroc intr-adevar. Oamenii sunt cum sunt, banu ochiu dracului, 7.000.000.000+ cam multi, wi-fi 5G adn, food-Euri, de aia e covid, sare iodata, colgate cu fluor stia Hitler de ce fluoriza apa in lagare.

| zilog a răspuns (pentru nukeyly):

Eu nu mă pricep să fur nu am furat niciodată nimic asa că mi-a zis un hoț că hoția este meserie vocațională și nu se poate învața la bătrânețe! ci dacă aș fi vrut să mă iau de acestă meserie ar fi trebuit să mă fi luat deja pe la 3 Ani.

Așa că eu vreau să fiu de partea binelui, asa ca ma voi incerca in altă țără poate Fiji.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din punctul meu de vedere Romania e tara cu cele mai mari oportunitati din europa, si cu cea mai accelerata crestere, atat ca economie cat si pe bursa. Avem cele mai mari dividente la actiuni, salariile s-au dublat fata de acum 5 ani (in timp ce in Germania sunt la fel sau cu maxim 10% peste), avem tot felul lde programe de care pot beneficia romanii, precum programul cu fotovoltaice, platesto 3000 lei si ai curent gratis toata viata, programul cu titluri de stat tezaur/fidelis, unde toti putem obtine cu risc zero randamente de 4-5% pe an, ceea ce este enorm fata de cat dau bancile, avem programe pentru copii precum cel cu depui 1200 lei si primesti 600 lei bonus, pentru fiecare an cand e copilul minor, etc. la constructii, in orasele mari se construieste non stop, si pe ploaie, si pe noapte si pe pandemie, sunt locuri de munca pentru oricine, (chiar daca multe pe salarii mici), avem internet cu viteza foarte mare la pret mic, deja daca nu faci ban idin asta ai o problema, e o oportunitate mare.

| nukeyly a răspuns (pentru zilog):

Cine crede ca tot e alb si negru greseste,(poate aia ce gata a 12-a si cred ca se angajeaza pe job bun fara pile, fara nepotism, in forma agravanta fara pupincurism-obsesiv-compulsiv, si cand merg la banca cu fluturele galben de o zi banca cade pe spate si le da credit de 500, 000 euro doar cu buletinul pe salarul minim, sa-si ia omu o garsoniera confort 33, platibil intr-o perioada de cativa ani.), fAlea toate ca la carte si vezi de nu faci peri albi.

Venea unu sa deratizeze(asa cer imbecili de la ds-fac) in magazin de patiserie lucra 5 minute lua 150 ron dadea factura care, cand venea "ds-fac" le arata-i ca ai deratizat si ei plecau fericiti la mAsa-in-origini, a doua zi goanga patrula fericita, il sun, il intreb BA!, care-i faza, pai sti. e diluata(omu apropia esenta de recipient si el prin simpatie happy devenea solutie conforma.) grav otrava ca-i scumpa trebuie sa traiesc si eu., deci intelegi, nu trebuie sa fi hot, da el era.
Mai am 1000 de exemple patite cu acte. rrromania cu r mic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da, rrromania e tara cu cele mai mari oportunitati, cu conditia, sa vezi combinatiile din spatele randurilor.

sa presupunem ca iti baniii in banca la o dobanda fantastica de. 5% pe an
ai 2.000.000(2 miliarde in bani vechi economisiti in? 60 ani din salarul minim super) ron
deci 2.000.000 / 4.85 = 412, 371 euro
ai 412, 371 euro + 5% pe an = 20618 euro / 12 luni = 1718 euro pe luna poti trai?
ai 100.000 euro + 5% pe an = 5000 euro / 12 luni = 416 euro pe luna poti trai?
ai 10.000 euro + 5% pe an = 500 euro / 12 luni = 41, 6 euro pe luna poti trai?
ai 1.000 euro + 5% pe an = 50 euro / 12 luni = 4, 16 euro pe luna poti trai?
da banca iti da sub 1% deci merita sa-ti ti banii in banca?
si sa nu socotim comisioane de administrare si de retragere ca da cu VIRGULA.

| LasleaIoan1972 a răspuns:

Poti sa faci bani din orice oricand depinde de cat de capabil esti, nu alege sa muncesti pentru altii, alege doar pentru tine si familia ta, daca stai sa-ti dea mafia bani o sa ai doar maruntis

| zilog a răspuns (pentru anonim_4396):

DAR INFLAȚIA unde ai pus-o in calcul pentru că 1 leu din 1985 nu este = cu 1 leu din 2020
ca si putere de cumpărare!
Asta înseamnă că dacă ții banii la bancă nu câștigi nimic nimic ba chiar pierzi!
Pentru că înflația este in fiecare an de 6% si banca îțî oferă profit dobândă 1%/an
adică ai pierdut 4% din start / an cel putin daca tii banii la bancă

IAR INTREBAREA ERA CE AȚI REALIZAT VOI IN REALITATE din muncă cinstită de la revoluție până acum!

| zilog a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

Real concret câte mii de euro ai acum profit in banca bani strânși?
AM SPUS PROFIT! Dacă ți-ai achita toate datoriile la zi, cati bani ai avea implus
sau câte case cu curte
pentru ca eu nu dau nici un ban pe cavouri de beton pe care le numesc apartamente.
Ma refer la casa cu râu grădină porci găini cărbuni lemne aur piatră resurse naturale ale tale propietatea ta!?

Concret ce ai realizat?

anonim_4396

Pai nu ii tine in banci, ca e o prostie. poti lua obligatiuni corporative cu 10% pe an, si minim 8 % ramane net. daca ai 100000 euro si obtii 8% eu zic ca poti trai, plus ca cei 100.000 euro nu trebuie sa fie banii tai, ci doar o parte ai tai si restul e dobanda stransa in cei 40 ani de munca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru zilog):

In ce sens intrebi?

anonim_4396

Sa iti dau un exemplu, acum trei ani mi-am luat un apartament in Bucuresti cu credit pe 30 de ani, avand un salariu sub media romaniei. in acesti 3 ani, am platit deja 17 ani din credit, si in plus am investit pe bursa in instrumente cu grad redus de risc, pasive, si am un portofoliu interesant pentru un incepator, de peste 15000 euro. Toate dintr-un salariu sub media romaniei. Si acum ma ocup pe langa job si cu coaching, invat alte persoane cum sa fie manageri buni de bani, din ce am invatat eu, fara chestii riscante sau afaceri, asa, usor, pasiv, pe langa job. dar in Romania problema e ca oamenii nu citesc nici macar o carte pe luna. fara educatie si efort propriu nu poti face ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uite un exemplu, lucrand cinstit, daca investesti lunar 300 lei cu un randament conservativ de 8%, timp de 40 de ani, obtii 1 milion de lei. poti verifica pe celebrul site: https://moneysmart.gov.au/budgeting/compound-interest-calculator

anonim_4396

In plus, ce am realizat pentru altii, aici sunt multe: ajut oamenii cu calcule de inginerie, ii invat educatie financiara, despre diferitele instrumente financiare si oportunitati simple, pentru venit pasiv (nu trading), plus pe partea de psihologie/NLP, ii ajut sa se inteleaga, sa isi schimbe mindsetul, sa treaca peste traume, sa fie mai eficienti.

La ce să imi foloseasca viața după ce nu imi mai merge șurubul, după mine potopul.
pe mine mă oftica faptul că eu sunt un foarte bun speaialist tehnic doar că România mi-a furat 20 ani din viață în care eu am prestat servicii de calitate pe bani de nimic. Iar acum mi-am dat seama că am oferit o bucata buna din viața mea românilor zgârciți hapsâni avari ursuzi + stres dacă iti faci o firmă și vrei să fii cel mai corect cu hârtiile cel mai cinstit te îmbolnăvești la câtă birocrție nebunie hârțogăraie și amenințări. De asata am plecat de finitiv din România și acum ca angajat câștig fără să înebunesc.

Felicitări tu ești un caz normal. Ma bucur ca mai acorzi atentie culturii si investitului in educație continuă.
După cum văd Dvs sunteti o persoană care poate mai mult de atât dar știu că mediul nu permite să vă avântați în a vă face firma Dvs să puteți câștiga aceiași bani dar muncind în ce zi doriți șî dormind sau lundu-vă concediu în ce zi doriți.
care până la urmă să conducă la acelaș volum de bani câștigați în medie /lună.
Da presupune și riscuri de controale trimise de concurență șpăguite în mod intenționat ca să vă distrugă pentru că sunt foarte mulți oameni invidioși,
Din acest motiv preferam si eu de multe ori să fiu doar un agajat pentru ca dacă te văd alții că îți merge bine vin să îți dea în cap că râmă tenia in ei de invidie!
SĂ MOARĂ CAPRA VECINULUI!

anonim_4396

Ai dreptate, am avut si eu o tentativa cu o firma, si desi partea concreta mergea bine, partea cu angajatii si cu birocratia m-au facut sa inchid rapid si sa pierd bani.

Mai concret

Va rog frumos vorbiti concret.
de exemplu am fost invățător și doar din banii de salariu mi-am luat o casă cu pișcină în mijlocul pădurii

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru zilog):

Eu cand fac bani imi traiesc viata nu stau sa sufar ca peste 10-20-30 ani am o locuinta fie casa sau apartament, poate peste 10 ani mor si nu m-am ales decat cu suferinta

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru Paulyka36):

Nu ai facut nimic in 30 ani dar macar ai trait viata asa cum vreeai?

Comme si comme ça