| Anonimul151 a întrebat:

Ce afaceri ar mai merge in "ziua de azi"? Ce domenii nu vor "cădea" și vor continua sa fie profitabile?

Dar în domeniul producției Ce ar merge? Ce s-ar putea produce astfel încât sa fie vânzare?

19 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Construcții.

| SydneyFunnelWeb a răspuns:

Săli cu jocuri de noroc, producere și vânzare de alcool și țigări, prostituție și servicii imobiliare. Sunt cele mai sigure și profitabile domenii.

Bula
| Bula a răspuns:

Depinde la ce meserie te pricepi si cat de bine.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Constructiile inca merg, si chiar bine.
Majoritatea afacerilor pe care esti dispus sa le inveti si sa le conduci de aproape, merg.
Daca vrei sa lucreze banii pentru tine, ai gresit tara.

| Anonimul151 explică (pentru SydneyFunnelWeb):

Nu încurajez deschiderea de jocuri de noroc, sau vânzarea de alcool sau țigări. Iar pro*t*tuția este o ilegalitate.

Varianta de servicii imobiliare ( agenție imobiliara) e cea mai ok, însă exista destule... Eu ma refeream la ceva ce nu prea exista. Ceva chiar ajuta oamenii. Ceva de producție așa cum spuneam...

| Anonimul151 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Știu, însă nu prea aș vrea construcții. Deși știu că merge acest domeniu. Aș vrea ceva în domeniul producției..., cum ar fi de ex fabrica de gemuri. ( din ideile pe care le am găsit pana acum ), însă nu știu dacă ar merge...

| Anonimul151 explică (pentru Bula):

Orice meserie, și orice tip de afacere se învață. Nu trebuie să știi o anumită meserie sau sat e pricepi. Pentru că se învață. Sunt extrem de multe cazuri în care un antreprenor vrea să deschidă ceva, nu se pricepe dar după un timp ii merge extrem de bine. Chiar recent am văzut la televizor un tânăr care a început un business cu haine, fulare din lână. Și cu ajutorul unor persoane care știu sa tricoteze...au foarte multa vânzare. Iar acum au un magazin fizic, o fabrica, și magazin online. Și produc peste 5000 de produse ( sau ceva de genul ) lunar.

| carevaescu a răspuns:

Aproape orice merge daca detii spatiul. Chiriile sau costurile de achizitie sunt ceea ce distrug prospectele. Asa ca depinde de situația ta.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Anonimul151):

Da.
Invatatul e cheia.

| Anonimul151 explică (pentru carevaescu):

Știu... Ai idei de afaceri de genul? Care se pot face într un spațiu comercial sau ceva de producție?

Magazine alimentare de ex sunt prea multe...

Eu m-am gândit la fabrica de dulcețuri. Însă, există și de alea câteva în România. Și multe dulcețuri sunt aduse din străinătate. În supermarketuri nu te primește, poate ai șanse în magazinele mici, la târguri și prin vânzare online...

Alte idei de genul aș mai vrea dar nu îmi vin... deși am mai cautat pe internet.

| carevaescu a răspuns (pentru Anonimul151):

Adevărul este că piața este saturata și din punct de vedere al diversității produselor. Dar nu a împiedicat pe nimeni asta. Cheia este in a produce ceva superior calitativ dar mai ieftin decât competiția. Chiar si in industria de alimente dulci.
Sa iti pui la punct linia de producție dpdv logistic si legislativ este o investiție, si prin definiție este o loterie. Dacă ai noroc, totul va merge strună, dacă nu, atunci trebuie sa stii sa faci damage control fara sa te auto-traumatizezi. Miza este o suma mare de bani, dar n-ai încotro.
Orice te decizi sa faci, multă baftă!

| Anonimul151 explică (pentru carevaescu):

Știu, există multe produse de același fel. Și de aceea am zis ca nu stiu dacă ar merge sau nu. Încerc sa găsesc un produs, ceva în domeniul asta, al producției, sau alt domeniu. Însă ceva nou, ceva ce nu exista în România... Mulți, aduc idei din străinătate. Însă nu știu de unde sa ma inspir din idei de genul... Voi mai cauta pe internet.
Și pe lângă asta, da, suma e destul de mare, pentru ca echipamentele sunt multe și destul de scumpe. Și pe lângă astea se adaugă și costul marketingului, promovării etc... Și dacă nu va merge... E nasol rău.

M am gândit și să cumpăr de ex jucării din China, și să le vand pe eMAG, în perioada asta probabil ar merge vânzarea nu? ( pe eMAG ).

Ma gândesc și la alte produse pe care le aș putea aduce, dar nu mai am idei...

Mulțumesc..., oricum o să mă mai gândesc pana o sa i au o decizie.

| carevaescu a răspuns (pentru Anonimul151):

Multă baftă!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Domeniile astea care au ajuns pana aici vor continua sa se dezvolte, nu vor "cadea". La noi se produc "Principalele industrii ale României sunt cea textilă și de încălțăminte, industria metalurgică, de mașini ușoare și de asamblare de mașini, minieră, de prelucrare a lemnului, a materialelor de construcții, chimică, alimentară și cea de rafinare a petrolului. O importanță mai scăzută reprezintă industriile farmaceutică, a mașinilor grele și a aparatelor electrocasnice. În prezent, industria constructoare de mașini (vedeți Dacia Logan) este foarte largă și este orientată înspre piață. Industria românească de IT cunoaște o creștere anuală constantă.

Puterea economică a României este concentrată în primul rând pe producerea de bunuri de către întreprinderile mici și mijlocii în industrii precum cea a mașinilor de precizie, vehiculelor cu motor, industria chimică, farmaceutică, a aparatelor electrocasnice și a îmbrăcămintei." de pe wikipedia.

| SydneyFunnelWeb a răspuns (pentru Anonimul151):

Ceva ce nu prea există... deja există.
Iar prostituția nu este ilegală, cât timp este tolerată.
Ești cam idealist, iar asta va dăuna grav viitoarelor tale afaceri. Fii pragmatic! Afacerile nu sunt pentru pisoi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cutii ai putea sa faci ieftin. Fara mare investitie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Anonimul151):

Nu cred ca mai este cerere atat de mare. Au fost vreo 10-15 ani in care toata lumea arunca tamplaria veche, si trecea la PVC. Acum s-au mai potolit, nu stiu daca exista cerere constanta.
Uita-te si la competitie; pe deoparte ai firme cu experienta, pe de alta parte, magazine precum Mathaus sau Leroy Merlin, care vand ferestre PVC la preturi foarte mici. Crezi ca poti aduce ceva ce lipsea?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ar mai merge toate cele care acum merg. La producție la fel.

| Hyperion7 a răspuns:

Psihologi,că tot mai mulți oameni suferă de despresie.
Avocați,că tot mai mulți oameni se rățoiesc din nimic
Constructori și ingineri, că se vor construi mereu case etc
Profesori, că e nevoie de educație
Medici, cred că e clar de ce
Și mă rog, mai multe