| nyoentox2002 a întrebat:

Ce credeți că o să fie o tragedie daca o să dispară banii fizici?

67 răspunsuri:
| 4evergentleman2023 a răspuns:

Și orașele de 15 minute.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

| nyoentox2002 explică (pentru anonim_4396):

Eu zic că da că dacă da o sa o belim cu toții, o sa ne controleze, o sa fie multe taxe, astea cu firme numerar pot sa susții e mai puțini bani decât au făcut

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru nyoentox2002):

Aia crezi tu, un muncitor la glovo sau ce naiba esti. nu inseamna ca e si adevarat

suntserios
| suntserios a răspuns:

O sa fie o tragedie doar pentru cei care fac evaziune.

| nevermind1234 a răspuns:

Sunt tari în care banii numerar deja reprezinta mai puțin 5% din toate tranzacțiile. Și sunt tari mai avansate ca noi.

| gabicoo a răspuns:

Nu vei mai putea să-ți cumperi teniși ieftni din piață.

| NLS a răspuns:

Banii fizici o sa dispara vreodata, insa nu foarte curand.
Si n-o sa fie o tragedie, o sa existe mai multe avantaje decat dezavantaje.
Mai exact, dezavantajele o sa ramana exact cele de acum: posibilitatea sa clonezi carduri
si sa le furi PIN-ul, cu niste aparate speciale.
Posibilitatea sa hackeresti conturi si sa le golesti, dar asta nu inseamna ca nu o sa fii prins. (si cei care fac asta acum pot fi depistati, insa in aproape toate cazurile, exista un model de a fura: furi sume mici si foarte mici, gen 10-20 dolari, de pe un cont. In acest caz, nimeni nu se deranjeaza sa caute faptasul, nu au personal pentru asa ceva).

TOT ce am facut eu pentru a-mi spori siguranta, a fost sa merg la banca si sa-mi dezactivez functia contactless a cardului.

Cel mai mare pericol sunt monedele virtuale, care nu sunt oricum foarte folosite.
Pe acelea nu ai cum sa le controlezi.
Si exact lucrurile asupra carora nu ai control, sunt cele mai periculoase.

#########
Spuneai de taxe pe tranzactii.
Locuiesc in Germania din 2012, si nu stiu daca am cumparat de 40 de ori cu bani fizici in ultimii 10 ani.
Si ghici ce?
Indiferent ca cheltui 4000 euro pe luna, sau 1000 euro de pe card, tot 7, 9 euro imi trage banca pe luna.

| nyoentox2002 explică (pentru anonim_4396):

O sa se ajungă să îți ia jumătate din bacsis

| nyoentox2002 explică (pentru gabicoo):

Nu îmi iau din piata, eu îmi iau din mall sau pe net

| nyoentox2002 explică (pentru suntserios):

Adică eu daca as fi patron as face firma sa lucreze numai numerar, le plătesc cartea angajatilor pentru minimul pe economie și le dau mai mult în mână, și la stat dacă am făcut 500000 lei profit eu justific 100000 sau 80000

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru nyoentox2002):

Da am înțeles. Tu susții evaziunea fiscală. Spor sa găsești mereu oameni dispuși să fie plătiți la gri și clienti care sa se chinuie sa plătească cash. Că sa nu mai zis de spor la găsit contabil care sa semneze ilegalitățile tale. Și spor la controale. Ce sa zic.

Și da, tata este lăutar și nu justifică și nici nu a justificat vreodată și nu a platit taxe la stat! decât să de-a bani la hoți mai degrabă îi mănâncă el pe toți!

De exemplu firma moveos primeam 2600 lei pe lună în mana și justifica la stat doar 2550 brut!
Și zici de contabili cu ilegalitățile, daca banii sunt numerar nu se cunosc, daca sunt pe card da trebuie sa ii justifici pe toți că statul nu știe ce faci tu cu banii numerar

suntserios

Am mai avut discuția cu tine, nu reluăm. Tu efectiv nu înțelegi scopul taxelor și cum funcționează o societate.

suntserios

O contabilitate legală și corectă nu tine cont că e cash sau plata prin card. Ce faci când clientul cere bon sau factura? Ce faci când lucrezi cu o alta firma care nu vrea tranzacții cash? In căpșorul tau funcționează, in realitate deloc.

Răspuns utilizator avertizat
| Drake21 a răspuns:

Eu cred ca e bine, evolueaza planetalaughing toti cu carduri, masini zburatoare

| NLS a răspuns (pentru suntserios):

Tranzactiile mai mari se fac oricum fara cash de ani buni,
si exista cateva tari unde reforma monetara lipseste cu desavarsire, din varii motive,
si saracii oameni fac hernie la propriu daca vor sa cumpere cu cash.
Pentru o simpla cafea aproape ca trebuie sa ai valiza plina cu hartii la tine.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru NLS):

Omul nostru e in lumea lui. El crede că o să adune banii la saltea și când o să vrea o casa sau o mașină se duce cu sacul la aia și o să îl primească cu o îmbrățișare.

| Strutzy a răspuns:

Da. O sa faca statul un sclav din tine.

Pai cumperi mașina cu bani fizici, tata are mașina de 9500 euro și nu plătește nimic la stat că e lăutar primește bani in mână și nu justifică și tata cu banii din cântări a luat casă, a băgat bani in casă

suntserios

Eee surpriza.
Niciun notar nu îți face actele pe casa daca dai bani cash că e ilegal sa faci tranzacții așa mari cash.

suntserios

Și m-am cam saturat de subiect. Tu va evaziune fiscala dacă vrei... sa nu te plângi vreodată însă ca statul nu face nimic pentru tine...și nu te mai lauda pe net cu asta.

Ce face statul pentru tine, nimic, este sa îți ia bani, statul român e curva

| pufulescu0o a răspuns (pentru suntserios):

Tu esti mai robot decat AntiReligion! Dar oricum la voi la SRI salariile se dau pe card si sunt barosane bine, deci nu ai de ce sa te plangi! Noi muritorii de rand nu avem chef sa fim controlati in fiecare minut al vietii!

suntserios

Ti am mai explicat odata ce se intampla din banii de taxe... nu ai inteles atunci, nu vei intelege nici acum. Maine cand iesi la Glovo sa nu te intrebi cum o fi aparut asfaltul pe care mergi.

Doar nu te mai lauda pe net ca vrei sa faci evaziune fiscala.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru pufulescu0o):

Esti amunzat, alt evazionist si tu banuisc.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca vei avea toti banii in forma digitala, atunci cine are acces si control la contul tau te va putea tine in sclavie!
Daca nu faci ce ti se ordona, atunci se va sterge soldul contului tau si vei putea muri de foame.
Mai mult, ti se vor putea incarca "datorii", pentru stergerea carora sa muncesti pana ce se sterg (?) sau pane mori.

| nyoentox2002 explică (pentru Bula):

Da daca am toți banii sunt digitali dar dacă toți banii sunt numeral te doare undeva

Întrebări similare