| CiprianAndronache a întrebat:

Ce este mai important? Să știi să faci bani sau să știi cum să-i cheltui?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ambele.dar cel mai important este sa ii cheltui cu folos.Mult noroc.

17 răspunsuri:
| Axys a răspuns:

Sal pai din punctul meu de vedere ambele sunt importante in viata omului trebuie sa stie cand sai cheltuie pe ce si unde ca bani vin greu dar vin

suntserios
| suntserios a răspuns:

Clar sa stii sa ii cheltui

| Rakanishuu a răspuns:

Sa stii sa faci bani.
Sa-i cheltuie stie oricine.

| Reyskate99 a răspuns:

As zice ambele, dar totusi daca o luam : fac 2000 lei pe luna(stiu sa fac bani), ii cheltui in 2 saptamani(nu stiu sa ii cheltui) 2 saptamani ramai fara; am 1000 lei pe luna(nu stiu sa fac bani) cheltui 800 in toata luna(stiu sa ii cheltui) deci din punctul meu de vedere e mai important sa stii sa ii cheltui.

| robitza123 a răspuns:

Salut
Fii atent aici:
Daca faci bani esti smecher esti al mai tare din parcare.
Daca ii cheltuiesti ajungi ca un fraier sarac si rad toti de tine.
Concluzia mea e: strange mai intai banii si dupa iti iei tot ce vrei.
Funda?

| pietrean a răspuns:

Daca stau stramb,ca sa gandesc drept, as zice ca mai important ar fi sa FACI BANI! Doar asa ai avea ce cheltui, multi sau putini. Daca am facut bani destui de multi, am de unde cheltui mult. Daca am facut bani si sunt desteapta sa stiu cat sa cheltuiesc, sunt iar in avantaj.Ai bani multi, cheltuiesti mult; ai bani putini, trebuie sa fii destept sa te chivernisesti cu aceia.
Comparatia, ar fi ca si cum ai compara, ce ar fi mai important:apa sau mancarea? Una fara alta nu se poate!

| pwp a răspuns:

Mai intai trebuie sa stii cum sa-i obtii, apoi ar trebui sa te intereseze cum ii cheltuiesti.

| CiprianAndronache explică (pentru Axys):

Da, dar care totuși este mai important din cele 2? happy

| CiprianAndronache explică (pentru anonim_4396):

Să îi cheltui astfel încât să îți genereze alții! Corect răspuns, bravo!

| CiprianAndronache explică (pentru Rakanishuu):

Dacă știi să faci bani dar nu îi cheltui cu folos, nu îi repui în circuitul lor pentru a genera din nou și din nou bani...atunci degeaba știi să-i faci!

| CiprianAndronache explică (pentru robitza123):

Greșit! Nu banii sau nr banilor te fac șmecher ( ca să vb ca tine ) ci puterea care ți-o dau ei, putere care vine prin aprecierea celorlalți strict pentru faptul că ȘTII cum să faci bani!

| CiprianAndronache explică (pentru Reyskate99):

Foarte corect! O gândire în ansamblu! Felicitări!

| CiprianAndronache explică (pentru pietrean):

Am întrebat : ce este MAI important, nu am spus că una fără alta nu se poate! Răspunsul tău conține totuși un adevăr pe care tu NU îl vezi : ai bani mulți, cheltui MULT, ai bani puțini, trebuie să fii DEȘTEPT să te descurci cu puțin. Sesizezi? Deci până la urmă, fără să vrei, ai dat răspunsul corect : trebuie să fii DEȘTEPT să știi cum să cheltui banii ( mai ales când ai puțini ) că degeaba știi să-i faci dacă nu știi cum să-i cheltui!

| CiprianAndronache explică (pentru pwp):

Și totuși ne este foarte greu să decidem, să spunem clar : A sau B! Este ceva ce avem în genă, suntem temători să ne impunem!

| Rakanishuu a răspuns (pentru CiprianAndronache):

Am inteles. De acord. Dar eu ma refeream la ambele situatii in care "stii" cum sa-i risipesti - cu cap sau fara.

| pietrean a răspuns (pentru CiprianAndronache):

Tu AI INTREBAT,iar eu mi-am spus parerea.
Nu cred ca este corect(fata de tine,care muncesti pe branci sa-i castigi), SA AI BANI MULTI si sa fii avar. Daca tii la viata ta privata, de familie, trebuie sa-ti acorzi si momente de relaxare, asta insemnand sa cheltuieti ceva, din banii multi castigati.In asa ceva sta DESTEPTACIUNEA:sa ai grija si de viata ta sociala si de banii castigati cu greu.
Deci poti fi destept, si cu bani putini si cu bani multi castigati din munca ta.SESIZEZI?
Eu,de exemplu,acum cand am timp liber mai mult(copii sunt mari,la casele lor), imi cheltuiesc banii(multi, putin, depinde cum interpreteaza fiecare), pe concedii.Imi pot permite de doua ori pe an, cate 10 zile fiecare.Financiar,este mult, putin, asta depinde de fiecare cat castiga.
Daca nu stii sa catigi bani, nu ai ce cheltui!

| CiprianAndronache explică (pentru pietrean):

Eu am sesizat ce spui tu înainte să pun întrebarea bază, altfel nu o puneamhappy. Și totuși concluzia care este? Este mai important să știi să-i faci sau să știi să-i cheltui? happy Îți dau un indiciu ajutător : câte cazuri nu ai auzit ( presă, povești, tv ) de oameni mari ajunși săraci din diferite motive?! Este logic ceea ce spui în ultima propoziție : dacă nu ai bani nu ai ce cheltui, însă dacă ai bani și nu știi să-i cheltuiești.e bine? happy Și când am pus întrebarea bază mă refeream la : cheltuit astfel încât să produci alţii, nu în sensu de ce ne place fiecăruia := Cius!

Întrebări similare