Depinde câți bani estimezi că vei face. În funcție de asta îți calculezi taxele și vezi ce e mai avantajos. Apoi iei in calcul restricțiile de la srl în a scoate banii din firma și iei o decizie.
Ma gândesc ca dacă deschis srl și ma bag pe microintrepirndere nu sunt taxe mari și cred ca nu plătesc tva ca o firma mica, asa am înțeles dacă cineva se pricepe poate sa ma corecteze și sa îmi explice cum sta treaba, stii tu acum alți spun asa, iar alți zic altcumva și ești nedumerit.
Alți oamenii mi ar recomanda pe srl dar de ce crezi tu ca ar fi bine, ca mulți zic pe srl dar nu știu sa explice ce avantaje ai și dezavantaje.
Depinde. Daca firma este de sine statatoare si va face angajari de personal, e de preferat un SRL. Daca lucrezi doar tu, ca si colaborator al altei firme de imobiliare, e de preferat un PFA.
Dupa modificarile Codului fiscal din acest an este mai favorabil un SRL decat un PFA. De asemenea in SRL nu este limitat numarul de angajati, asa cum este in cazul PFA.
Pragul de TVA este același și la PFA și la srl și anume încasări de 300. 000lei pe an.
Avantajul la srl e că poți deduce mai multe cheltuieli.
Cât despre taxe ți am zis, variază mult în funcție de încasări.
https://startco.ro/calculator
Ai aici un calculator de taxe comparativ sa îți faci o idee.
Mulțumesc frumos pentru răspuns chiar ma ajuta, și scuze ca ți am luat puțin din timpul tău, timpul este prețios!
anonim_4396 întreabă: