| Anonimul151 a întrebat:

Ce riscuri exista la subinchirierea unui apartament în regim hotelier?

Nu ma refer dacă merge sau nu. Ma refer dacă turiștii fura, strica ceva etc...

Cine răspunde? Eu ce cel care închiriază apartamentul? Sau turistul? Dacă rezervarea o face prin platforme ( booking, airbnb etc ).

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E un risc la care te cam supui când faci o astfel de afacere.

| Anonimul151 explică (pentru suntserios):

Din cauza că există riscul ca turiștii sa fure, sa distrugă etc nu?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Anonimul151):

Furt mai puțin.
Distrugeri se poate

| Korkodeln a răspuns:

Cand iti inchieriezi casa necunoscutilor sunt riscuri care nu pot fi evitate, dar pot fi limitate, se recomanda ca:

- Sa iti faci o asigurare specializata HoRECa, sunt unele care acopera si apartamentele in regim hotelier.

- Daca nu esti disperat dupa bani filtreaza pe cine accepti pe platforma de inchiriere dupa numarul de stele si vechimea clientului.

- Sa ai o procedura clara de predare-primre a locuintei si starea dotarilor cu PV semnat de client, care sa nu zica ca "n-am stiut dom'le ca aveai PS5 si TV OLED in camera, eu n-am vazut nimic, asa era spart..."

- Asta e mai "gri" dar incearca sa pui o camera in afara apartamentului care sa filmeze cine intra si cu ce iese, vezi ca sunt niste reguli, dar nu e imposibil, daca te intelegi cu vecinii, multe blocuri au.

Pana la urma, vei da tampiti care vor distruge sau vor fura ceva, dar cum zic americanii "is the cost of doing business".

Si in final, ca sa iti raspund la intrebare, turistul raspunde pentru daunele provocate, dar de la a dovedi si pana la a recupera, e cale lunga si grea.