| popescuhertz a întrebat:

Ce sfaturi aveti pentru cei care doresc sa inceapa o afacere in Romania?

13 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

1. Alege o nişă de piaţă care te interesează şi în care crezi că poţi face diferenţa. Este important să alegi o afacere care să îţi placă şi în care să ai cunoştinţe şi abilităţi, astfel încât să poţi oferi un produs sau un serviciu de calitate.

2. Studiază piaţa şi concurenţa. Este important să cunoşti cererea pentru produsul sau serviciul pe care îl oferi, precum şi preţurile practicate de concurenţă. Acest lucru te va ajuta să stabileşti preţurile potrivite pentru produsele sau serviciile tale.

3. Elaborează un plan de afaceri. Un plan de afaceri te ajută să îţi organizezi ideile şi să îţi definieşti obiectivele. El include informaţii despre produsul sau serviciul pe care îl oferi, despre piaţa ţintă, despre concurenţă, despre planurile de marketing şi financiare, precum şi despre strategiile de creştere a afacerii.

4. Obţine finanţare. Dacă afacerea ta are nevoie de finanţare, poţi să accesezi diverse programe de finanţare disponibile pentru începători de afaceri, cum ar fi credite bancare, granturi sau investitori.

5. Respectă regulile şi reglementările. Asigură-te că afacerea ta respectă toate regulile şi reglementările aplicabile în România. Acest lucru include obţinerea licenţelor şi autorizaţiilor necesare, respectarea regulilor fiscale şi de munca, precum şi respectarea drepturilor de autor şi a altor reguli legale.

6. Investeşte în marketing şi promovare. Este important să faci cunoscută afacerea ta cât mai multor persoane posibil. Poţi face acest lucru prin intermediul reclamelor online, prin participarea la târguri şi expoziţii, prin intermediul reţelelor sociale sau prin alte mijloace de promovare.
7. Caută parteneri de afaceri de încredere. Asocierea cu experţi în domeniu poate fi benefică pentru afacerea ta. Poţi să colaborezi cu alte afaceri pentru a îţi îmbunătăţi produsele sau serviciile sau pentru a accesa noi pieţe.
8. Fii dispus să înveţi şi să te adaptezi. Afacerea ta va trebui să se adapteze la schimbările din piaţă şi din mediul de afaceri. Este important să fii dispus să înveţi continuu şi să te adaptezi la noile cerinţe şi oportunităţi pentru a putea face faţă provocărilor şi a profita de oportunităţi.

| Frank51 a răspuns:

Dacă nu e ceva revoluționar nu merită oboseala. Sfatul e simplu, dedicare și muncă, apoi reinvestit tot în companie.

Bula
| Bula a răspuns:

Sa se fereasca de manelistii si ascultatorii inraiti de manele!

Răspuns utilizator avertizat
| sebimihai07 a răspuns (pentru helpforyou):

Esti cu AI u? laughing

| sebimihai07 a răspuns:

Daca doresti sa incepi o afacere in Romania, este important sa urmezi o serie de pasi esentiali pentru a te asigura ca demarezi pe o baza solida. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta:

Fa o cercetare de piata: Inainte de a incepe o afacere, este important sa iti dai seama daca exista cerere pe piata pentru produsul sau serviciul pe care intentionezi sa il oferi. Fa o cercetare de piata pentru a afla care sunt nevoile si dorintele potentialilor tai clienti, cat de mare este piata si ce concurenta exista.

Elaboreaza un plan de afaceri: Un plan de afaceri te ajuta sa iti stabilesti obiectivele, sa iti identifici resursele necesare si sa iti creezi un plan de actiune pentru a-ti atinge obiectivele. Un plan de afaceri te poate ajuta, de asemenea, sa obtii finantare de la banci sau investitori.

Alege o forma juridica: Trebuie sa decizi ce tip de afacere vrei sa incepi - fie ca este vorba de o afacere individuala, o societate pe actiuni sau o alta forma de organizare. Alege forma care se potriveste cel mai bine nevoilor tale si ale afacerii tale.

Inregistreaza-ti afacerea: Inainte de a incepe sa operezi, trebuie sa te inregistrezi ca antreprenor in Romania. Acest lucru implica completarea unor formulare si plata unor taxe.

Obtine toate autorizatiile necesare: Daca afacerea ta necesita autorizatii speciale, asigura-te ca le obtii inainte de a incepe sa operezi. De exemplu, daca afacerea ta implica vanzarea de alimente, trebuie sa obtii o autorizatie de la autoritatile sanitare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Romania afacerile rezista si prospera doar daca ai pile si relatii

| popescuhertz explică (pentru anonim_4396):

Nu credeți în munca dură și calitătea produselor sau serviciilor oferite?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru popescuhertz):

La noi, nu.

| Simpatic a răspuns (pentru popescuhertz):

Ba da, dar nu vei fi niciodata la nivelul celor carora ma-sa si tasu sunt peste tot pe la stat, prin consilii de administratie si pe la ministere.
In Romania ca sa reusesti acum in afaceri trebuie sa ai spate si sa stii unde sa duci plicul cu bani cand trebuie, altfel te poate ruina concurenta care la randul ei este platitoare de "tribut" unor institutii, ei sunt primii care vor face sesizari catre inspectorate, catre Mediu, catre ITM catre cutare si cutare

Asa sta treaba in tarisoara noastra

Evident ca conteaza domeniul de activitate, una este o covigarie si altceva este sa ai o bezinarie si sa ai preturi de bun simt si sa sufli in profitul unor scoietati din afara care si-au obtinut ierarhia inalta prin smecherii politice, atunci oamenii nostri de afaceri resimt ce inseamna Statul roman

Daca am un butin in coltul blocului, sunt sanse mici sa supar pe cineva
Insa afacerile mari si profitabile sunt luate mereu in vizor fie de concurenta fie de stat, si nu pentru ca tu ai sau nu servicii de calitate, ci pentru ca fiecare vrea sa primeasca ceva

Daca nu ar fi asa cum afirm eu si politicienii si functionarii romani ar fi oameni de bun simt si nespagari, nu ar exista nici privatizari suspecte: combinate, fabrici si uzine ce valoreaza miliarde de euro care s-au vandut strainilor la pretul unui conac din Franta!

| popescuhertz explică (pentru Simpatic):

Este dezamăgitor că oamenii de afaceri care fac lucrurile corect sunt încă în dezavantaj față de cei care știu cum să se folosească de sistemul corupt din România.

| Simpatic a răspuns (pentru popescuhertz):

Cam asta sta treaba dar nu doar in Romanica
Asta este ce sa faci daca suntem democrati de 33 de ani
Ne-am trezit din comunism in democratie si inca platim pretul

Dar tu nu te lua dupa mine sau cutare si cutare, ai idei fa-ti o afacere, cine stie poate ai sa reusesti
Trebuie sa incerci ca sa reusesti.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa te înarmezi cu răbdare că la noi codul fiscal se modifică în fiecare an.