Te referi la Forțele pentru operațiuni speciale. Brigăzii de comando găsești doar in filme.
La armata te referi sau la mercenari *( firme private gen Wagner din Rusia sau altele )?
Un comando are în componenta oameni cu diferite specializări *( genisti, transmisiuni, parasutisti ) dar si cu pregătire Militara generala!
Sunt implicați în operațiuni speciale * ( lovituri de stat, extragerea unor agenți operativi *( spioni compromisi ) dintr-un teritoriu ostil, operațiuni de sabotaj *( distrugerea de echipamente / instalații/ depozite militare sau rezerve de combustibili)
Mă refer la acele trupe formate din câțiva militarii pentru intervențiile speciale, cum a fost în serialul casa de papel
Și cei privați și cei din Armata sunt astfel antrenați sa facă fata la cele mai dificile situații!
Filmul nu l-am urmărit doar am auzit de el! Uita-te și tu cati din România *( trupe speciale, SRI antitero ) fac întreruperi de contract și pleacă temporar în privat prin Africa ca mercenari pe × 20 salariul din tara!
Acolo trebuie tărie psihica FORTE! O proba la SRI antiterorista este caratul unui cadavru de câine pe brate aproape 30 min!
Sau sa stea cu vesta antiglont pe ei în timp ce alt coleg trage intr-o placa metalica lipita de vesta!
Tot se simte lovitura aia de glont în vesta! Și trage un încărcător de pistol întreg! 6 -8 sau 12 buc!
Ai rezista la asa test? Psihic vorbesc?
Grupurile de comando (militare) sunt echipe de interventie special instruite si antrenate, formate dinr-un numar foarte mic de persoane.
Un grup de comando poate sa execute cu succes sarcini punctuale, la care un numar mare de soldati general-instruiti nu ar fi capabil sau ar avea pierderi insemate.
Ge0rgeL întreabă:
XxTerrorxX2 întreabă: