| ALEXICAmarketing a întrebat:

Credeți că o afacere cu limonadă ar merge?

25 răspunsuri:
| marianedd12 a răspuns:

In Romania, nu cred In alta tara poate...

| Drolja a răspuns:

Era mai bină ideea cu vin şi ţuică de mai demult.

| RoBeRTin321 a răspuns:

Pai o afacare cu limonada nu prea cred ca o sa mearga in Romania deoarece nu prea gasesti oameni/copii care vor o limonada. Funda?

| Sasory a răspuns:

Daca stai intr-o zona populata ..eu as spune ca ar merge.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei sa iti deschizi o afacere si nu stii ce fel?! Parerea mea e sa iti deschizi o afacere in domeniul care iti place cel mai mult si in care te descurci cel mai bine.big grin

| ALEXICAmarketing explică (pentru anonim_4396):

Fara profit nu merge happy mi-ar place mie sa vand limonada dar fara profit nu merge happy

| ALEXICAmarketing explică:

Ma urmaresti? happy stai asa ca mai am ceva...pun o noua intrebare...cauta un amic ceva si surpriza la ora 20.30 la Kaufland acel stand era inchis (patron fraier).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ALEXICAmarketing):

Ce iti doresti tu cel mai mult este sa vinzi limonada? O sa mearga daca asta iti doresti cu adevarat si depui efort ca sa te perfectionezi.happyBanii o sa vina ca un efect colateral, scopul tau nu trebuie sa fie baniiwinking

Esti in pat?

anonim_4396

De ce?

Nu a trimis cum trebuie telefonul

anonim_4396

?

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Materie prima scumpa si perisabila, concurenta in piata uriasa, spatiu de depozitare mare = chirie scumpa. Cred ca mai bine vinzi lamai, e bataie de cap mai mica.

| ALEXICAmarketing explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Spatiu de depozitare la ce? Doar nu cumperi cu tonele.Nu ai nevoie de spatiu mare pentru a vinde.Trebuie doar sa ai flux mare de persoane.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru ALEXICAmarketing):

Pai si ce reaq vinzi daca ai flux mare de persoane? Nu-ti trebuie un stoc de materie prima?

Si daca lângă prăvălia mea este hipermarketul sau un magazin cu lamai la un pret bun de ce sa fac stoc mare? Cumperi cat ai nevoie in ziua respectiva.

Cand cumperi marfa trebuie sa faci intrarea, nu ai voie sa vinzi marfa pana nu faci NIR. Tu in loc sa vinzi si sa incasezi stai sa faci hartii si cumparaturi, si asa se duce reaq juma de zi (deci jumate din profit). Iar daca vrei ca magazinul sa si fie bine plasat (gen lanaga un hipermarket sau chiar in incinta) deja trebuie sa iei in calcul spagile care trebuiesc date la primarie pentru obtinerea autorizatiei de functionare.

Lucrezi fără spaga ca nu este nevoie. Daca cineva de la primărie face un abuz pe capitalul antreprenorului se duce la puscarie. EXISTA DNA.
Se lucrează in echipa...nu pierde nimeni timpul aiurea...o afacere DOAR IN ECHIPA ESTE EFICIENTA.
Vânzătorul vinde limonada, cobabilul face acte...fiecare cu jobul lui...

Ce abuz? Nu e nimeni obligat sa-ti dea tie autorizatie.
O afacere in echipa necesita mai multe salarii, bani pe care nu ai cum sa-i amortizezi decat in timp. NIR-urile nu le face contabilul ca habar n-are. Notele de intrare si facturile le emite administratorul societatii sau un functionar administrativ delegat. Gestiunea trebuie atent supravegheata sau tinuta de administratorul societatii. Trebuie sa citesti un pic legea 31/1990.

Lucrezi la stat? de aia nu merge bine tara asta ca multi gandesc ca tine:spaga este o normalitate.Adica daca nu dai spaga nu faci business.DNA,DNA, DNA.

Nu. Aia care lucreaza la stat sunt lasati in pace sa joace solitaire. Cu societatile cu capital privat romanesc au institutiile statului ce au, ca de multinationale nici nu indraznesc sa se atinga, le tremura chilotii. Ti-o zic din experienta.

Deci sa uitam de limonada ca nu ne lasă primăria

| Malai_Mariana_1981 a răspuns:

Da ar fi foarte buna faci bsni in punga>.<

In primul rand nu te lasa concurenta. Daca vrei sa faci o afacere, alege un domeniu care este la inceput in Romania si acceseaza fonduri europene.

1 kg cartofi costa cat vrei tu daca esti singurul producator, costa 10 lei daca sunteti deja 2 producatori la piata, 5 lei daca sunteti 3 s.a.m.d. Nu e niciun farmec sa te bati in preturi pe un segment supraaglomerat pentru ca nu ai cum sa mai vii cu ceva nou. Daca vrei sa faci si bani, si nu doar munca patriotica trebuie sa comercializezi un produs pe care nu-l mai are nimeni sau pe care il mai au foarte putini si care sa prezinte interes in piata.

Neinteresant happy Auzi f. de la UE happy Eu sunt ok si cu 10% profit nu vreau 100% happy
Concurenta nu este o problema, este buna.