| DaReZon a întrebat:

Cum as putea sa-mi fac un card visa? Am 17 jumate si ma gandesc ca acel card visa va fi semnat de un parinte. La 18 ani, acel card va fi inca valabil?
Deci cum vine treaba..cum aplici pentru acel card? Sunt riscuri pentru asa ceva? Cat trebuie sa platesti pe el (la creeare, lunar etc)?

Funda

Răspuns Câştigător
| BenWilde a răspuns:

Daca iti faci cardul la 17 ani, acesta va fi pe numele parintilor. Daca ti-l faci la 18, va fi pe numele tau. Indiferent de titular, cardurile au valabilitate de 3 ani. NU este posibil sa treci cardul pe numele tau dupa ce faci 18 ani, daca il faci pe numele unui parinte la 17. (Singura metoda este sa-ti faci alt card.) Daca iti trebuie urgent, poti sa tii-l faci si pe numele unui parinte, pentru ca nu are nicio importanta. (Doar ca esti mai mandru cand e pe numele tau.) Pentru un card Visa, platesti doar o data ( cand ti-l faci) 50 de lei. Pentru MasterCard, platesti 25.
Riscuri pentru. un necunoscator ar fi sa te infingi in toate optiunile care poti sa le activezi pentru. cardul tau. Tine seama ca toate optiunile separate iau bani din cardul tau periodic. (De exemplu, poti sa iti activezi o optiune prin care iti poti verifica soldul direct de pe telefon. Aceasta optiune iti ia vreo 2 euro pe luna, deci ai grija sa nu te apuci sa-ti activezi nu stiu ce.) Daca lasi cardul asa cum l-ai primit, si il folosesti doar pentru cumparaturi, si trimis/primit bani in cont, nu ai nicio problema. P.S. Ca sa ti se activeze cardul dupa primire, trebuie sa il bagi intr-un bancomat macar o data, si sa folosesti codul pin.

4 răspunsuri:
| Andi44 a răspuns:

Deci, eu am 14 ani si mi-am facut deja un card Visa la BT. Conform contractului, contul meu in banca va fi inchis doar daca eu nu respect una din cerintele impuse de cei de la banca sau daca aleg sa il inchid. Mai pe scurt, da, o sa ramana valabil si dupa ce implinesti 18 ani, si in legatura cu cat trebuie sa platesti vor fi niste sume infime, vreo 3 lei pe luna. Dar se vor taxa mult tranzactiile. Chiar si o verificare a contului la bancomat o sa te coste 20 bani. laughing Sper ca te-am ajutat. Funda?

| TheMiningSheep a răspuns:

Eu am 15 ani si am card visa la Banca Transilvania.
Un parinte trebuie sa semneze doar.
Nu cosa nimic.
Si pentru plati online trebuie activat o chestie. Dar iti zice atunci. big grin

| BenWilde a răspuns (pentru Andi44):

Ce ai tu e card de Debit. Tranzactiile online au 0 comision, verificarea soldului este in jur de 2.50 lei, cardul se plateste o data la creare, si nu lunar.

| TheMiningSheep a răspuns:

Nu vei plati nici la 18 ani.
Si-a facut card ca si al meu mama pentru salar si nu plateste.

Si nu e pe numele parintilor.
De exemplu parinti nu au dreptul sa-l verifice sau sa il inchida.
Ai nevoie doar de acordul lor la inceput.