| K3ntyX a întrebat:

Cum incep o afacare? Exemplu: Vreau sa vand hrana pentru gaini, am si un numar de telefon si cont de Facebook, ma ajutati va rog?

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Gospodarii care au gaini si ferme nu au FaceBook, fiindca sunt prea ocupati cu munca gradinii si a orataniilor din curte, ca sa aiba timp de pierdut pe FB.

Avertizeaza-ti produsul in ziarul local, pe stalpul de la primaria satului, in statiile de autobuze si rate sasesti, samd.

| Violleta2022 a răspuns:

In ce priveste infiintarea acestei afaceri, mergi la Camera de Comert (registrul comertului) din Judetul tau si deschide firma, cu cod de afacere specific si corespondent pentru producerea si comercializarea hranei pentru gaini.

Acolo vei primii o lista cu toate autorizarile si tot ceea ce trebueie sa ai, ca sa dovedesti calitatea mancarii produse, procesarea ei, linia de pregatire, de ambalare, de vanzare de depozitare, autorizatie de la sanepid, pompieri, contract cu apa si gunoi, cu electricitate, samd.

| cristi202 a răspuns (pentru Violleta2022):

El nu are gaini, are hrana pentru gaini. Pentru aia nu trebuie sa se ocupe la fel de mult ca de animale.

| Violleta2022 a răspuns (pentru cristi202):

Nu de crescatorie gaini vorbesc eu aici, ci de linie de productie pentru a depozita materia prima, produse sau masinarii care amesteca ingredientele pentru hrana gainilor, autorizare de la Sanepid, Pompieri, Apa si canal, electricitate samd.

| LittlePoppy a răspuns (pentru Violleta2022):

Total eronat! Pe ce lume traiesti?
Ziare nu mai exista de ani buni. Si tu vorbesti de ziare locale? rolling on the floor
De ce crezi ca numai sasii cresc oratanii? Ceilalti mor de foame?
Gospodarii si nu numai, toti satenii au un smartphone in buzunar. Peste tot e acces la internet. Iar seara pot intra si pe Facebook pentru afacerile lor.
Iti inchipui gresit ca oamenii din sate sunt rupti de lume!

| cristi202 a răspuns (pentru Violleta2022):

"Gospodarii care au gaini si ferme nu au FaceBook, fiindca sunt prea ocupati cu munca gradinii si a orataniilor din curte, ca sa aiba timp de pierdut pe FB." De la Jassmina citire.
Am citit eu gresit cumva?
Una e curtea si gradina de care ziceai la inceput, alta e o linie de productie, de care zici acum.

| Violleta2022 a răspuns (pentru cristi202):

Esti un pic cam tare de cap! laughing
Daca citeai cu atentie ti-ai fii dat seama, ca primul mesaj se referea strict la clientela, unde baiatul spunea ca are FB si mobil, ceea ce nu face sens pentru taranii cu gopodarii, care nu au FB si nici vreo sansa sa citeasca ce vinde el pe FB.

In alt mesaj m-am referit strict la infiintarea unei societati si ce autorizari are nevoie.
Doua mesaje diferite, tratand 2 probleme diferite.
Una despre segmentul cleintelei, alta despre autorizarile de productie si vanzare.

| Brizbriz a răspuns:

La orice afacere iti trebuie contabil
asa ca, oricum il platesti, iti gasesti contabil si te indruma el
insa asta e ce ai intrebat tu, "incep"
urmeaza marketing, reclama, etc. iar pentru astea iti trebuie ori sa inveti singur
https://www.emag.ro/search/administrarea-afacerilor/business+for+dummies
NU stiu termenul in romana, ar fi in asta:
https://www.emag.ro/....../afacere/c
dar, descurca-te, pe tine te doare, nu pe mine :P
sau iti gasesti pe cineva care a facut scoala de afaceri

| LittlePoppy a răspuns (pentru Violleta2022):

Ce-i? Nu-ti place adevarul?
Imi pare rau, dar e indicat sa te rasfeti acasa, nu aici!

| Violleta2022 a răspuns (pentru LittlePoppy):

Care adevar, al unui copil care nu stie realitatea?

| gookan a răspuns:

Posteaza un anunt pe OLX