| NanaTuna a întrebat:

Cum sa devii o femeie de succes in Romania?

Răspuns Câştigător
| Coquiina a răspuns:

Depinde ce goals personale ai si la ce succes te referi. Ca in general, e plina planeta de asa zise dive femei de succes care se marita cu bogatani si se dau mari antreprenoare.

Rar mai vezi pe cineva care e complet independenta si care atinge success pe propriile picioare.
Dar ca idee, sa ai succes inseamna sa fii foarte buna la un domeniu cautat de oameni si sa fii platit pe masura. Domeniul nu e relevant, atata timp cat e cautat.
Sa fii o persoana creativa si dupa caz, sa inveti mult si sa muncesti, daca asta cere domeniul cautat de tine.
Si nu in ultimul rand...noroc.
Ca degeaba ai idei si esti bun la ceva care ti-ar aduce bani, daca nu ai noroc sa-ti urmezi planurile.

26 răspunsuri:
| BlyeeetAK47 a răspuns:

In general femeile de succes sunt in afaceri... trebuie sa gasesti un business care sa produca bani si sa-l pui tu pe butuci.

| NanaTuna explică (pentru BlyeeetAK47):

Poti sa-mi dai ca exemplu o situatie concreta?

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Asa cum devii si un barbat de succes.

| Speed99 a răspuns:

La fel cum ai deveni si un barbat de succes in Romania.
De ce trebuie sa clasifici, bazandu-te pe stereotipuri, si punand intrebari sarcastice de genul? Toti suntem oameni, si fiecare avem sansa noastra la succes.

| NanaTuna explică (pentru Cinevacatoatalumea):

Pai cum?

| NanaTuna explică (pentru Speed99):

Aceeasi intrebare, cum?
Sansa tine de noroc in cazul ambelor sexe. Am folosit special un stereotip pentru ca pe asta se bazeaza societatea si ma intereseaza daca sunt persoane care pot sa priveasca intrebarea din punctul de vedere al unei femei, chiar daca raspunsul vine din partea unei femei sau a unui barbat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar crezi ca vor stii sa raspunda copiii/neadaptatii astia de pe site?

| NanaTuna explică (pentru anonim_4396):

De ce nu? Consider ca exista si utilizatori care pot oferi raspunsuri utile serioase. Nu sunt toti la fel laughing
Iar faptul ca majoritatea este constituita din oameni fara prea multe cunostinte, asta nu inseamna ca trebuie sa-i punem langa ei si pe cei care sunt capabili sa se documenteze pe un anumit subiect si sa faca o sinteza pentru membrul care a solicitat un raspuns.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Incepi o afacere intr-un domeniu cautat de multi oameni. Genul e irelevant.

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru NanaTuna):

Chiar n-am chef sa caut linkuri. Urmareste-l pe Lorand Soares Szasz, citeste carti de dezvoltare personala, urmareste-l pe Brian Tracy si abia dupa intreaba.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

SuchenachLiebe daca vezi asta sa stii ca e misto sa fii neadaptat. Ai grija ca facem cosplay, ne luam sabiile si venim dupa tine. Eu nomal ca-s Undertaker, asa ca imi iau Cosa Mortii, stii tu, aia cu scheletul pe ea si cu aura verde. Dar nu-i bai daca mori ca te fac papusa dupa ce ma specializez in asta ca sunt abia la inceput. Totusi daca insisti te folosesc pentru experimente sau ca tabla de dartz.

| NanaTuna explică (pentru Cinevacatoatalumea):

Mno, n-o fost greu sa-mi dai niste nume, bravo!

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru NanaTuna):

Vai, dar mersi! bam tum tsss!

| Donsavas a răspuns:

Femeia de succes,dupa parerea mea,este acea femeie care si-a intemeiat propria familie nu doar de dragul de a avea una doar pentru ca toti oamenii vor asta. Ea vrea asta si si-a intemeiat familia dorita. Succesul o reprezinta caci este o profesionista in ceea ce face. Are o cariera solida la care a muncit de la bun inceput. Este independenta. Femeia de succes este o femeie cu un caracter frumos,o inteligenta medie pe putin si dezvoltata psihic. Ce inseamna asta? Un om dezvoltat psihic este imun stresului si traieste intr-o ''psihoza'' care nu ii afecteaza starea de spirit sau renumele in societate. Asta e parerea mea.
Eu nu vad a fi o femeie de succes aceea care se prostitueaza pe motiv ca altceva nu stie, o femeie care da viata copilului si cere respect desi nu il ofera sau o femeie nebuna(la propriu) care vede doar ce si cum vrea ea. Femeia de succes stie sa se adapteze,stie ca lumea este intr-o continua miscare si transformare iar noi face parte din aceasta lume, deci si noi suntem la fel. Putem involua cat si viceversa. Echilibrul ne face umani. Cu totii stim ca succesul vine atunci cand apare schimbarea aceea dorita, ideea e ca schimbarea nu va fi posibila daca nu accepti viata asa cum e. Nu lumea trebuie sa se schimbe, ci tu, ca femeie sau barbat, si pentru asta trebuie acceptata viata asa cum este.

| tudorvolcano a răspuns:

Femeia de succes își face o carieră stabilă înainte să întemeieze o familie deoarece vrea un viitor luminos pentru copiii ei.

| Coquiina a răspuns (pentru Donsavas):

Raspuns tipic de mediocru.
Succesul nu sta in familie, familie isi face orice vita proasta.
Si dupa ce devine mama, are pretentii de diva si sa o respecti doar pentru simplul fapt ca i-a iesit un borac din scorbura.

Succesul sta in ceva ce te diferentiaza de restul, in cazul de fata o femeie capabila sa-si castige singura bani, ca intretinute pline de aere vezi peste tot.

| NanaTuna explică (pentru Coquiina):

Nu stiu la care dintre raspunsuri sa-ti dau funda rolling on the floor amandoua sunt foarte bune dar din perspective diferite.
Si eu sunt de parere ca odata ce ai ales mai intai sa-ti intemeiezi o familie, nu mai exista suficient timp sa-ti atingi maximul de potential. Deja timpul tau trebuie sa ti-l dedici educatiei copilului si sa te gandesti ce mancare mai vrea barbatul, asta daca plecam de la premisa ca femeia e casnica si el aduce banii in casa.
Daca femeia mai si lucreaza, deja apar alte responsabilitati si alt stress cu care trebuie sa se confrunte. Dar timp pentru propria persoana, cand?

Pana la urma, daca muierea e fericita cu familia ei, nu vad care-i baiul. Ca nu are un renume si nu a realizat nu stiu ce afaceri, asta nu inseamna ca nu e implinita cu ceea ce face. Mai trebuie si femei care sa stea la cratita, bineinteles, pentru barbatii care cauta asa ceva.

Aaaand i don't know why i can't give it to you laughing Pe bune, primul raspuns e ce as fi scris eu daca as fi vazut intrebarea asta.

| Coquiina a răspuns (pentru NanaTuna):

Abia mi-am facut cont si de aia nu cred ca apare inca optiunea sa-mi dai funda.
Probabil maine, daca nu ma sterg adminii.
Conteaza ca macar ai apucat sa ma citesti, nu am nevoie de funda.

| Coquiina a răspuns (pentru NanaTuna):

"Pana la urma, daca muierea e fericita cu familia ei, nu vad care-i baiul. Ca nu are un renume si nu a realizat nu stiu ce afaceri, asta nu inseamna ca nu e implinita cu ceea ce face. Mai trebuie si femei care sa stea la cratita, bineinteles, pentru barbatii care cauta asa ceva."

nu am nimic cu ideea de familie, atata timp cat parintii sunt pregatiti financiar si sunt deschisi la minte, si au toate resursele mentale sa fie niste parinti geniali si speciali.

doar ca mai toti fac boraci la presiunea societatii, si mai toti isi fac un scop din asta, care e un scop mediocru.
dar nah, asta e societatea, una mediocra.
toti prostii fac copii, oameni fazi, anosti, care altceva nu mai au in capatana.
deja ideea de familie s-a ieftinit, din cauza mediocritatii predominante, e la fel ca iubirea, a devenit o notiune ieftina.

si de acord la ultima parte.
oricum femeia nu e buna de altceva decat sa sclavageasca si sa stea la cratita.
pai cine sa faca treburi in casa, cand barbatul se duce la amante?
sotia, logic.

Stiu ce zici. Exista cazuri in care barbatul pune presiuni pe femeie sa-i toarne plozi doar ca sa fie cineva sa-i duca numele mai departe. si fereasca dumnezeu sa nu iasa baiat laughing
Sunt si femei care inca merg pe ideea ca daca raman insarcinate, barbatul vinovat este responsabil sa o ia de nevasta. aici ai fi o discutie mai lunga, caci tine de circumstante.
Dar da, sunt de acord cu tine ca in societatea in care traim (si nu ma refer doar in Romania, uita-te la state precum suedia si norvegia, unde feminismul e in floare) familia nu ti-o mai faci pentru ca vrei, si fiindca trebuie. multi oameni nu suporta presiunea de a nu fi maritata sau de a nu avea un copil pana la 30 de ani.

| Pootiș a răspuns:

In primul si-n primul rand renunti la stigma asta cu "femeie de succes". Nu exista femei de succes si nici barbati de succes, exista oameni de succes.

| Mayar a răspuns (pentru Speed99):

Nu e la fel. Am fost la companii unde am fost respinsa pentru ca eram femeie. Si asta mi s-a zis clar in fata. Asa ca in Romania nu exista egalitate intre femei si barbati din cate se pare

| BăiatuCuPassatu a răspuns:

E foarte simplu: Cu cât faci mai mult masaj bucal șefilor cu cămășuță mulată pe burtă, cu atât vei excela în domeniul respectiv...
PS: Majoritatea femeilor de succes din lume au ajuns așa făcând compromisuri și *lucruri necinstite*.
9 din 10 femei antreprenoare au fost finanțate/susținute de către un bărbat sau alți bărbați influenți (concubin, amanți, soț etc). sau au moștenit un drept, o avere, afacere șamd.
Dar nu cred că o vampă la 24 de ani ar ajunge să conducă mașini de sute de mii de euro muncind cinstit într-o fabrică 10 ore pe zi...

| Daniel9988 a răspuns:

Te culci cu nea' Dragnea...Da' vezi sa nu va prinda domnisoara Gorghiu!

| just4ubr2015 a răspuns:

Pentru succes trebuie sa dai si tu ceva ca sa ai succes ca femeie