| RaduMirceaROHsHXJsK278 a întrebat:

Daca am 16 ani și obțin bani din alte țări trebuie să plătesc taxe la ANAF?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Trebuie sa platesti impozitul pe venit dar nu trebuie sa platesti totdeauna si alte taxe. Doar daca obtii un venit anual de peste 12 salarii lunare minime pe economie mai trebuie sa platesti contributia la asigurarea de sanatate.
Nu trebuie sa platesti daca sunt impozitate prin retinere la sursa si exista conventie pentru evitarea dublei impuneri cu statul din care obtii banii.
De asemenea nu orice sume primite sunt considerate venit impozabil, de ex. nu se plateste nimic pentru donatii si altele.

| RaduMirceaROHsHXJsK278 explică (pentru Ioandelasal):

Doar daca fac peste 12 salarii? Eu știam că chiar daca faci sub 12 salarii plătesti 10%

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru RaduMirceaROHsHXJsK278):

Spune exact din ce activitati primestii banii din strainatate si o sa-ti dau un raspuns exact.
Pentru persoanele fizice, cu exceptia cazului ca banii sunt obtinuti din castiguri la pariuri sportive sau jocuri de noroc legale, pentru toate veniturile cota de impozitare este de 10%.

| RaduMirceaROHsHXJsK278 explică (pentru Ioandelasal):

Sunt platit de firme pentru promovarea melodiilor. Banii intra într-un cont bancar din Romania și sunt minor nu știu cum să fac. Sunt sume mici 150 - 300lei pe luna.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru RaduMirceaROHsHXJsK278):

Parerea mea este ca nu trebuie sa depui declaratia privind venitul.