| firstboy a întrebat:

Daca am o planta in ghiveci pusa de mine si am uitat ce este adica lamai sau portocal, cum imi pot da seama ce este?

Putin ajutor va rog... Dau funda happy

13 răspunsuri:
| VyCanisMajoris a răspuns:

Lamaiul are frunze mai late si mai mari decat portocalul, iar portocalul are multe frunze mici si lucioase!

| firstboy explică (pentru VyCanisMajoris):

Da dar e prea mic ca sa-mi dau seama alta metoda? sad

| VyCanisMajoris a răspuns (pentru firstboy):

Cand la-i plantat? Daca destul de recent inseamna ca este lamai, deoarece creste mai repede!

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Mesteca o frunza si dirijeaza mirosul spre nas, ca si cum ai elimina fumul de tigara.Vei simtii aroma specifica, de lamai sau portocal.

| grab a răspuns:

In agronomie exista un "determinator" de plante.
Adica ii identifici niste carcateristici cum ar fi lungimea petiolului, culoarea nervurilor, striatiile de pe trunchi sau forma mugurilor de crestere, apoi suprapui asta pe determinator si pe vei incadra la o intersectie de multimi unde gaesti exact specia si numele.
Bafta!

| firstboy explică (pentru grab):

Merci mult, dar este un simplu pomisor nu fac plantatie, dar chiar nu stiam asta si eu oricum sunt pasionat de asa ceva...
Thnx.happy

| firstboy explică (pentru Danut_Popa_1961):

Dar eu am 14 ani, nu fumez si nici n-o v-oi face

| Weaver_Sorin_1990 a răspuns:

Ce treaba are asta cu domeniul afacerilor hello

| Danut_Popa_1961 a răspuns (pentru firstboy):

Te felicit ca nu fumezi si ca n-o vei face.Dar si eu cresc f.multe plante.Ti-am spus ca sa depistezi planta.Mestecand frunza si inspirand, daca nu simti mirosul de pertocala, inseamna ca e lamai.

| firstboy explică (pentru Weaver_Sorin_1990):

Va deveni o afacere...

Sunt foarte bucuros ca pe langa mine le mai plac si altora plantele happy

Dar stii este prea mic ca si planta are doar 5 funze si imi este mila sa-i rup una...
Vaoi vedea mai in colo cand va creste, merci mult si pastram legatura...happy

| Danut_Popa_1961 a răspuns (pentru firstboy):

Nu trebuie sa rupi o frunza intreaga, doar putin, are aroma puternica.sa tii cont ca-si prepara hrana in frunze, iar frunzele citricelor atrag praf si insecte.Din cand in cand spala frunzele, dar cauta apa din alta sursa decat cea de robinet.