| Lightning1997 a întrebat:

Daca intri cu cineva intr o afacere tip marketing online,.e normal la inceput sa iti ceara datele de pe card? Mi a prezentat oferta, a zis ca ma.formeaza ea, mi-a. cerut datele de pe card si zice ca se retrag automat.Ea zice ca are o franciza si gestioneaza ea. Asa functioneaza investitia initiala la o afacere online? Intreb pentru ca nu stiu, nu am mai facut.

8 răspunsuri:
| badpanda a răspuns:

Nici banca nu are voie sa-ti ceara datele de pe card.
Doar daca vrei sa cumperi ceva.In cazul de fata o sa te trezesti cu contul gol.

| Lightning1997 explică (pentru badpanda):

Nu banca...ea a spus ca are franciza ei si mi-a cerut datele, a zis ca e ca si cum as fi cumparat eu...

| badpanda a răspuns (pentru Lightning1997):

Teapa.Daca i-ai dat deja datele ia-ti adio de la banii de pe card.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Datele de pe card nu se dau nimanui niciodată. Doar tu faci plata intr-un sistem online sigur, nimeni altcineva.

| Lightning1997 explică (pentru suntserios):

Dar ea a zis ca nu are nevoie de cifrele de pe spate, doar contul si numerele din fata... poate asa sa se retraga automat? Asta ar fi investitie initiala in franciza ei...se poate asa?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Lightning1997):

Unui partener poti sa-i dai doar IBAN-ul si Numele de pe card. IBAN-ul este un sir format din 6 grupuri a cate 4 cifre si litere. Nu se afla pe card ci pe contractul tau cu banca. Atat!

| mihai69 a răspuns:

Sigur că așa funcționează. Dar nu o afacere legală, ci păcălirea unor fraieri să divulge datele prin care pe urmă le sunt golite conturile.
Nu ai voie să divulgi aceste date nimănui.