Depinde ce fel de cont iti deschizi si la ce banca, exista o taxa de administrare care e oricum mica pana in cativa roni pe luna sau chiar 0 lei la multe banci. Insa poti opta sa depui banii intr-un cont de economii unde primesti un procentaj de dobanda dupa cateva luni sau an. Dobanziile sunt mici undeva la 2%. Deci pentru 10.000 lei peste un an o sa primesti vreo 200 dei in plus
Dacă te referi la depozit la termen, suma va crește cu dobânda aferentă(2-3% pe an).
Însă nu cred că ști ce e aia dobândă la cum văd.
Exact asta voiam sa spun, am uitat eu sa mentionez treaba cu dobanda, intrebam pentru ca un cunoscut imi povestea ca daca tin banii in banca o sa-mi scada suma respectiva in loc sa-mi creasca, eu stiam ca daca tii bani in intr-o banca anume in functie de cum are fiecare dobanda o sa-ti creasca suma respectiva cu % pe care il au ei la banca.
Hai să o luăm de la zero, există mai multe tipuri de conturi:
Cont curent, în asta doar faci tranzacții
Cont de depozit, în asta depozitezi o sumă de bani, pe care vei lua o dobânda(3%), banii nu ii poți scoate până la termen(între 12 și 36 luni)
Mai există conturi de credit, ți se dau bani împrumut și urmează să îi dai pe toți inapoi în acel cont
Înțelegi diferența între conturi?