| SingleForOne a întrebat:

Daca un director/fondator de magazin ar trebui să cumpere un produs din propriul magazin pentru a-l consuma, la fel și Elon Musk ar trebui să cumpere un bilet să zboare pe marte cu o rachetă/navă spațială din propria lui companie sau i se permite o călătorie gratis?

Plus, aceleași formalități birocratice, științifice, medicale, etc precum și alți viitori "călători pe marte" sau el trece peste toate acestea? Vorbind de egalitate, totuși.

7 răspunsuri:
| CIaudiu a răspuns:

Treaba e ca directorul detine magazinul, dar produsele nu sunt ale lui.
Elon Mask produce tot ce e nevoie pentru lansarea spatiala.

| dinaprilie a răspuns:

Da, da

| isemilia a răspuns:

Nu cred ca plateste toate costurile, fiindca in general, pe langa pretul logic (pe cheltuieli de tip carburant etc) se adauga si o alta suma ca sa iasa in profit. Daca sa spunem ca biletul e 100 de lei (ca sa fie usor), iar costul a tot ce trebuie acoperit e de 70 de lei, iar compania pune de la ea inca 30 ca sa le iasa profit, atunci el nu plateste 100 (sau poate o face. Profitul tot la el ajunge oricum), insa ramane cu acele cheltuieli de 70 neacoperite.
Da, aceleasi formalitati. Fie ca e vorba de hartii, un anumit echipament, anumite reguli (de exemplu sa nu fumeze in nava pe durata calatoriei), ele vor fi respectate si de Elon. Doar nu crezi ca doar pentru ca SpaceX ii apartine in mare parte lui, asta inseamna ca va putea merge pe Marte fara carburant, fara un anumit echipament, fara sa treaca prin formalitatile medicale etc.

| SingleForOne explică (pentru CIaudiu):

Chiar dacă el ar deține producerea, distribuția și vânzarea, fiind într-un magazin, tot cred că produsul ar trebui plătit.

Răspuns utilizator avertizat
| CIaudiu a răspuns (pentru SingleForOne):

O data ce e produsul lui, logic ca nu-l plateste. Pur si simplu se va scadea din profit pentru ca in locul lui ar fi putut fi un potential cumparator.

| DonEduardo a răspuns:

Logic ca trebuie si el sa plateasca.