| adria1967 a întrebat:

De curand mi-am pierdut jobul si trebuie sa caut ceva nou. As vrea sa-mi deschid o afacere singura, dar nu prea am experienta si as vrea niste sfaturi. Vreau o afacere simpla, deoarece nu am experienta, si sa-mi aduca un venit lunar de minim 2500 lei.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deschideti-va un Second Hand. Costurile sunt relativ reduse. Oamenii in Romania sunt saraci si majoritatea cumpara haine/incaltaminte de la magazine de acest fel.
Singurul dezavantaj e acela ca exista un numar apreciabil de concurenti. De aceea va sugerez sa cautati inainte un loc unde sa aveti un vad comercial multumitor.
Sper ca am fost de ajutor

| suffarstar a răspuns:

Desi nu am experienta in Gestiune economica sau ceva asemanator,ma gandesc sa deschizi ceva ce va avea succes. Adica nu te apuci sa vinzi lumii ceva ce deja exista pe piata in zona unde locuiesti. Cred ca cel mai sigur ar fi in alimentatie,deoarece toata lumea trebuie sa manance. Daca deschizi un magazin de produse de panificatie sau mezeluri,trebuie sa te asiguri ca ai ales o zona buna de vanzare( sa nu existe alte supermarketuri sau magazine,care vand cam aceleasi lucruri,cu care sa ai concurenta). Invata ceva gestiune economica (ca sa stii sa completezi o factura,sa nu fi pacalita de furnizori si sa te trezesti ca ai probleme etc )
Trebuie sa faci si ceva publicitate sa te asiguri ca marfa e in conditii excelente, nu exista dezordine si,un factor foarte important, amenajarea exterioara, ca sa atraga clientii.
Astea sunt chestii generale, poate te ajuta cu ceva, n-ar fi rau sa vorbesti cu o persoana care se pricepe foarte bine la asa ceva, poate te ajuta mai mult.

| KodrutZ a răspuns:

Ce job ai avut, ce stii sa faci, ce ti-ar place sa faci (nu e musai ca astea sa coincida...)?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cat esti dispusa sa investesti? eu zic ca iti trebuie minim 10.000 - 20. 000E

| adria1967 explică (pentru anonim_4396):

Exact la asta m-am gandit si eu, am postat o-ntrebare referitor si la acest subiect. Dar nu stiu pasii de inceput. Multumesc mult de raspuns!

| adria1967 explică (pentru suntserios):

Ma gandeam la maxim 1000 euro si ma gandeam sa-mi deschid un second hand.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru adria1967):

Tu vrei sa investesti 1000E si sa scoti 500? nu merg asa afacerile. 1000E mi se pare putin, foarte putin pentru un second hand. numai chiria si amenajerea spatiului o sa te coste mai mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru adria1967):

Daca doriti sa va deschideti un Second, cu vreo 3000-4000 € cred ca va puneti pe picioare afacerea happy
Dar sa luati in considerare si chiria in balanta cheltuielilor, pentru ca probabil realizati si dumneavoastra ca primele 2-3 luni nu se vor calca clientii in picioare, veti avea un venit mai modest.
Dar fiecare inceput e mai slabut, sa nu va descurajati. Bafta! happy

| adria1967 explică (pentru suntserios):

Multumesc de raspuns, asa ma gandeam si eu, e f putin, dar atat imi permit, de asta am apelat la acest site.

| adria1967 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru incurajare!

| adria1967 explică (pentru KodrutZ):

Contabilitate primara, secretariat, operare calculator, am lucrat 28 de ani in acelasi domeniu. Ce mi-ar place cu adevarat? Mi-ar place sa ma recalific, dar toata lumea din anturaj imi zice ca-s prea batrana pentru asta!

| KodrutZ a răspuns (pentru adria1967):

Anturajul e ceea ce tine romanii pe loc. Transmite-le ca sint niste idioti care vor sta la pensie si vor astepta sa moara, in timp ce altii se vor plimba prin lume sau macar prin tara si se vor bucura cu adevarat de amurgul existentei.
Cu engleza scrisa cum stai? (As putea folosi si dvs., dar mi se pare o bariera inutila, mai ales atita vreme cit discutam pe net, treaba cu pronumele de politete e inca o bariera mentala impusa de societatea noastra primitiva.) La nivel local treaba e jenibila, dar in engleza, poate chiar germana/franceza/rusa, se pot face bani frumusei din scris. Avind experienta in contabilitate, e bine de stiut ca pe nisa loans/mortgages samd e de lucru la greu. Putem detalia in privat.