Și asta, dar asigură-te după un an, doi, trei să îți găsești un alt loc de muncă în cazul în care nu te vor pune pe o poziție confortabilă ție.
Muncește la tine să deprinzi cât mai multe abilități noi și să știi face cât mai multe, tocmai pentru a ajunge să lucrezi mai calificat după un timp. Perseverează.
Din moment ce nu știi să faci nimic, rezultă că nu poți fi angajat decât pe un post necalificat. Care este foarte posibil să presupună și sarcini din astea. Iar faptul că lucrezi undeva 3 ani ca necalificat nu înseamnă automat că vei fi promovat. Promovat poți fi numai dacă obții niște calificări. Dacă rămâi necalificat toată viața, atunci este foarte posibil să speli pe jos toată viața
Da așa este când ești angajat necalificat undeva te pune sa faci de toate,plus că un sef te poate pune și să faci și anumite lucruri care nu ar fi obligația ta sa le faci,iar dacă îl refuzi îți poate spune ușa e deschisa și poți să pleci,dar ce ai specificat in întrebare se aplica daca te angajezi că om de serviciu, dar te poți angaja că necalificat și ca manipulant marfa, sau te mai l poți angaja la un magazin, de exemplu la Profi nu îți trebuie calificare, numai că la Profi faci de toate, chiar și la casa te pune
M-am dus undeva ca electrician necalificat si acolo seful care era m-a pus toata ziua doar sa matur
Nu e deloc normal ce a făcut acel sef,doar erai electrician, nu om de serviciu,dar exact cum ți am spus, un sef te poate pune sa faci și lucruri care nu au absolut nicio legătură cu acel post de lucru,și daca nu vrei sa faci ce îți spune el, va căuta să se scape cat mai repede de tine, asta daca nu te va da direct afara, și eu făceam la lucru lucruri ce nu aparțineau de acel post de lucru, și care nu aveam nicio obligație sa le fac, dar totuși le faceam pentru a nu-mi pierde locul de munca
Eu zic ca e destul de normal.el momentan nu este electrician nici macar ajutor de electrician.ca ajutor de electrician trebuie sa spargi peretii, sa puii dozele, sa faci curatenie. cand o sa fie electrician o sa se ocupe de tras fire si facut legaturi.asa e pe santier
Off-topic -Din ce spui tu, nu mi se pare rușinos nici dacă un calificat cu vechime de 10 ani sa spele, sa mature, sa de-a cu mopul. Se numește curățenie la locul de munca.
On-topic - eu personal am inceput ca și necalificat într-un restaurant, după câțiva ani am ajuns sa conduc restaurantul respectiv. Totul tine de implicare, perseverență, seriozitate
Fara calificare, aduni vechime la maturat si dus gunoiul.
Spune, ce calificari ai?
Ai terminat 12 clase, ai luat BAC-ul?
Ai facut o scoala post-liceala, o facultate?
Ajuta-ne sa te ajutam.
Din intrebarile pe care le-ai mai pus, nu reusesti sa treci de pre-selectie. La ce joburi ai aplicat?
Am calificarea de electrician 12 clase, dar nu cunosc deloc meseria, am terminat in 2022 dar a fost pe timpul pandemiei, nu prea s-a facut scoala atunci, aia ce a fost online nu se poate numi "scoala"
Daca nu stii sa faci nimic, atunci ala va si si sfirsitul nu doar pentru inceput asa o sa iesi la pensie ca si in prima zi.
Daca ai vechime asta nu te face mai destept, sau mai priceput, la ce sa te puna aia peste 2-3 ani? Este posibil ca peste 2-3 ani, sa duci gunoiul cu alte pungi, alta culoare, dar mai mult nu cred
Cauti sa te angajezi ca electrician. Daca vei lucra intr-o echipa de electricieni, pe parcurs vei invăta mai multe.
Numai sa-ti placa ceea ce faci.
Reia teoria din liceu/profesionala, ca vei avea nevoie.
Tu ai nevoie sa lucrezi pe langa cineva care stie meserie. Dar trebuie sa stapanesti macar teoria.
Stii atelierele de reparatii electrocasnice? Incearca acolo, chiar daca banii sunt putini.
De fapt, guvernul are un program de sprijin pentru absolventi:
subvenția pentru încadrarea tinerilor cu risc de marginalizare și subvenția pentru organizarea de programe de ucenicie sau stagii pentru absolvenții de învățământ superior.
https://www.avocatnet.ro/......-2024.html
https://www.anofm.ro/......nvatamant/
N-o lua atat de personal ca te-a pus seful sa maturi.
Toate micile afaceri pe care le cunosc implica si aspectul asta de curatenie.
Electricianul care mi-a pozat tevile in perete si mi-a montat corpurile de iluminat in casa a venit cu matura si aspirator.
Patroana de salon da cu matura, nu are subalterni. Patroana de gradinita privata da cu mopul inainte sa inchida. Tot ea se ocupa cu aprovizionarea. Asa e cand ai o mica afacere, esti omul bun la toate.
Fara nici o calificare este nromal sa te puna sa maturi si sa speli pe joc, ca doar nu te poate angaja sa stai la birou.
Chiar si dupa 3 ani tot munca nevcalificata vei face, ca doar te califici in maturat si spalat, deci ramani acolo pe pozitia pe care ai fost angajat, pana la adanci batraneti.