| Anonimus2022 a întrebat:

Deși sunt în faza în care mă documentez cu privire la toate actele necesare, autorizații etc pentru deschiderea unui restaurant încă sunt în dubii cu privire la asta.

M-am gândit, să fac restaurantul să se bazeze mai mult pe meniul zilei. Dar pe lângă asta să aibă și pizza, burgeri, paste și probabil ce intra în categoria de grătar.

Dubiile mele sunt în legătură cu meniul zilei. În orașul meu, există multe restaurante care oferă asta. Și pentru că au mâncare bună le și merge. Temerea mea este că mie nu imi va merge, deși știu să fac preparatele foarte bine ( sunt bucătar ). Credeți că dacă voi promova foarte mult, dacă voi împărți pliante pe la blocuri, voi face oferte credeți că va merge?

Mă gândesc extrem de mult la chestiile astea, și mă și tem în legătură cu asta...

Nu doresc răspunsuri de genul "Dacă te temi nu e de tine" sau mai știu eu ce.

Îmi doresc de mult timp să îmi deschid acest restaurant, mai ales că sunt și bucătar.

Riscul de a nu merge e la fel ca în orice "afacere".

Se poate să meargă foarte bine, sau nu. Sunt conștient de lucrurile astea.

Însă..., aș dori și alte idei de promovare prin care l aș putea promova și care ar atrage clienții + idei de oferte.


Cu meniul zilei, e mai mult de lucru față de un restaurant care nu are meniul zilei. Deoarece la meniul zilei trebuie să ai mai multe feluri de mâncare care se pregătesc, mai greu față de celelalte preparate.

Sunt în dubii și în ceea ce privește ce să aleg. Restaurant cu meniul zilei sau restaurant cu meniul zilei?

Voi ce ați alege dacă v-ați deschide un restaurant?

Dacă îmi puteți da sfaturi în legătură cu asta, m-ar ajuta foarte mult.


Mulțumesc! Sper ca întrebarea mea să fie luata în serios.

7 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Clientii ii atragi cu mancare buna si preturi convenabile. La inceput poti face flyere pe care sa le distribui in cutiile postale din apropiere prin care sa oferi o reducere pe baza acelui flyer. La meniul zilei din cate stiu eu se serveste mancare care e deja gatita, nu se gateste la cererea clientului, deci e mai usor pentru ca gatesti o singura data in cantitati mai mari.
Eu nu cumpar de obicei meniul zilei pentru ca nu mananc 3 feluri de mancare. E prea mult. Dar stiu destui care cumpara. Daca sunt clienti pentru meniul zilei atunci fa restaurantul cu meniul zilei.

| Anonimus2022 explică (pentru Lioana):

Știu asta. La meniul zilei, cum ai spus tu. Mâncarea, preparatele e deja gătită. Știu că nu se pregătește la cererea clientului.

Nu e obligatoriu să mănânci tot meniul zilei. Poți Alege un singur fel de mâncare pe care să îl comanzi de exemplu.

Da, e si mai ușor. Problema e că trebuie să pregătești în cantități mari... Iar dacă nu se vinde e cam problemă...

Firme, școli, licee, bănci etc... Există. Deci nu ar fi problemă. Promovare aș face... deci eu cred că ar merge. Mai ales dacă ar fi mâncarea bună.

Mâncarea bună, de la restaurante întotdeauna va trece...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ne-ai tot spus de restaurantul tau si ma bucur ca faci asta.Am un prieten care si-a deschis ca si tine si ii merge foarte bine.Dar de ce nu ne dai si noua adresa sa mancam la tine?
Eu vreau o dorada la gratar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iar cu meniul zilei e simplu.La inceput faci mai putina mancare si dupa ce te cunosc oamenii maresti cantitatea.

| Anonimus2022 explică (pentru anonim_4396):

Încerc sa fac asta. Doar că mă cam împiedică "gândurile" astea cam negative cu privire la asta...

Și știu, că pentru început pentru a nu avea pierdere mare se fac feluri de mâncare mai puține. De exemplu 2 pentru meniul zilei.

După ce oamenii comandă mai des și mi am făcut "clientela", da se poate mări la 3-4 preparate la meniul zilei. Astfel încât oamenii sa poată comanda mai mult.

Restul, grătar, burgeri, pizza etc se fac doar dacă comandă clienții...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Anonimus2022):

Curaj.Se observa din atitudinea ta ca ai multe indoieli.Dar iti trebuie mult entuziasm.

Am multe povesti de spus dar totusi voi scrie aici doar una.
In Ierusalim la un restaurant erau in parcare ultimele tipuri de masini roll-royce, jaguar, porche si altele de sute de mii de euro.Un restaurant de succes.La demisol, in bucatarie era un copil de 18-19 ani angajat sa taie zarzavat.Seful lui era langa el si ii explica uite asa se taie ceapa, pui cutitul aici si faci asta cu multa dragoste.

Adica sa ai tot timpul o atitudine pozitiva si iubitoare fata de toti oamenii, dintre care o parte sunt clientii tai.
E ceea ce ti-ai dorit mereu, e visul tau in care crezi.
Deci pune tot entuziasmul tau si nu te descuraja.

| Lioana a răspuns (pentru Anonimus2022):

La inceput gătești cantitati mici pe care le cresti pe parcurs in functie de cerere.
Scapa de gandurile negative ca te trag in jos. Serios, e foarte important sa crezi in afacerea ta si sa pui suflet in ea.