anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E adevărat ca dacă ai o suma mai mare de cash la tine și te prinde politia și nu vrei sa zici de unde ii ai ți-i confisca? Cam pana la ce suma ai voie sa ții în cash?
La faza ca te prinde politia ma refer ca exista în trafic controale de rutina sau ceva de genul dacă ii ai în mașină. Prin absurd sa presupunem ca depășești limita de viteza cu mașina sau faci ceva în trafic și ai ghinionul ca polițistul sa vrea sa îți controleze masina și sa am o suma mai mai importanta în mașină și nu vreau dau eu exemplu, sa dau explicații polițistului respectiv de unde ii am. Atunci ii confisca pe toți? Întreb ca am mai auzit " povesti " în care politia a confiscat în situații de astea.

6 răspunsuri:
| Anonimul151 a răspuns:

Cred că e adevărat. Însă doar la sume de bani foarte mari.

Dacă ii ai cash, pot fi bani din economiile tale, normal ar fi să nu ți confiște politia sau să le dai tu explicații la ei.

Am auzit și eu de astfel de cazuri, însă cum am spus. Doar la sume foarte, foarte mari de bani.

| IceRope a răspuns:

Sumele mari trebuiesc justificate. Altfel, ești suspect de furt, înșelăciune, jaf, etc.
Scoți bani mai mulți de la bancă? Atunci păstrează chitanța retragerii lângă bani.
Poliția, în general, nu se leagă aiurea de cetățeni.

| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca-i confisca, fiindca nici un om normal la cap nu pleaca cu toti banii la plimbare cu masina.
Banii economisiti se tin la banca sau in casa, in loc sigur.
Daca esti prins cu sume mari si nu poti dovedii provenienta lor, poti fii arestat si banii confiscati, putand fii acuzat ca ai vandut droguri, sunt proveniti din proxenetism sau alte activitati ilegale.

| Anonim928937 a răspuns (pentru Violleta2022):

La faza cu " poți fi acuzat ca ai vândut droguri, sunt proveniți din proxenetism sau alte activități ilegale " nu au cum sa zică asta fără sa aibă dovezi. Poate asa mi se școală mie sa ii țin în mașină sau de exemplu poate ii țin în mașină ca să ma duc sa cumpăr ceva cu ei sau sa ii duc în alt loc.

| Anonim928937 a răspuns (pentru IceRope):

Și ce inseamna mai exact sume mari? 1-2mii de euro, 10k, 100k? Cam care ar fi " pragul " pana în care ai voie sa nu dai explicații?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anonim928937):

Tocmai de aceea ti se va cere sa dovedesti provenienta legala a banilor!