| UnchiulRamiz a întrebat:

E sigur sa iti tii toti banii in banca? O verisoara a zis ca mai bine ii tii in casa. Si astazi am primit un mesaj de la vodafone4u ca de am bani in cont mi se reactiveaza oferta, un fel de scam clar. Eu am asigurare facuta la bani, 14-15 lei platesc lunar, ajuta la ceva?

17 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

"E sigur sa iti ti toti banii in banca? "

Da.

"O verisoara de a mea a zis ca mai bine ii ti in casa"

este alegerea ei, daca ai 5000 de euro in casa e una, cand ai 2 milioane de euro de exemplu, este mai greu sa-i tii in casa, si daca ai un seif enorm foarte bine, dar trebuie sa te gandesti si la alte chestii cand tii sume mari in casa, jafuri armate, fenomene naturale etc
multi au bani in casa dar ii tin sub pat, si ia foc casa, un caz ipotetic...
sunt rromi care tin in palate sume mari de bani, dar pe ei atat ii duce capul...mai au si motive intemeiate... sa nu stie autoritatile de banii lor obtinuti pe cai ilegale

| UnchiulRamiz explică (pentru Simpatic):

Am mai mult de 5000 euro, nu am cum sa ii tin in casa. Si sa ii investesc intr-o garsoniera, aur sau in euro nu mi se parea alegerea ok. Iti dai seama ca de raspuns nu raspund la mesaje si numere dubioase.

| Hyperion7 a răspuns:

Sa tii banii in banca e sigur,dar plătești sa ii tii acolo,iar dacă ii tii in casa,nu plătești nimic,dar daca i-ai pierdut sau ti-au fost furați, cu greu îi mai recuperezi in întregime.

Cred că mesajul celor de la Vodafone zicea că dacă ai euro credit in contul de client, nu se referea la banca big grin

Ajuta, dar daca intri pe site-uri îndoielnice și îți dai acordul sa ți se ia bani de pe card, automat că acea asigurare își cam pierde din relevanță.

| J0B0MAT a răspuns:

Este sigur până într-un anumit punct.Cred că suma maximă pe care o garantează băncile e 100.000 de euro, dar în orice caz există o sumă maximă pe care o garantează orice bancă. Deci dacă ai mai mult de atât, eu zic că nu e prea sigur.Ce e mai jos, e sigur.

| MrAM a răspuns:

Depinde de suma si depinde cum ii ții in banca.
Daca ii ai intr-un cont de saving care sa iti ofere o dobanda ok sa acopere inflația merita.
In rest diversificat in diferite asseturi si investiți. Acum depinde si pentru ce anume iti trebuie acea suma de bani.

| doctorandus a răspuns:

Oriunde i-ai tine, toti ii pot fura hotii/hackerii. La banca (in cont bancar) ai avantajul e ca daca ti-i fura, dar nu e din vina ta proprie, primesti banii inapoi.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Si da, daca da banca faliment, celelalte banci din tara respectiva trebuie sa-ti acopere banii, pana la cel mult o suta de mii de Euro. Intr-o tara mica precum Malta sau Cipru, asta nu prea e sigur, dar in Germania sau Franta e sigur.

Deci: o suta de mii de euro / (1 persoana * 1 banca * 1 tara).

| KovacsB a răspuns:

Este sigur pana la 100.000 euro.
Dar inflatia este de cateva ori mai mare decat dobanda primita, in cativa ani puterea de cumparare a banilor tai o sa fie mai mica cu 20%.

| KovacsB a răspuns:

Este sigur pana la 100.000 euro.
Dar inflatia este de cateva ori mai mare decat dobanda primita, in cativa ani puterea de cumparare a banilor tai o sa fie mai mica cu 20%.
Daca ii tii in casa risti mult.

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai gandeste-te logic. In ce loc e mai sigur sa-ti tii banii? E mai sigur sa ti in casa sa zicem 5000 de lei, sau in banca unde totul este strict protejat si ai un contract semnat in caz de ceva?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Hyperion7):

Depinde. Platesti doar daca ii tii pe un cont de debit. Dar daca iti deschizi un depozit si ii pui acolo, tu vei primi bani de la banca un anumit procent o data la 3-6-12 luni. Eu unul asta fac. O suma considerabila de bani ii tin in depozit si restul de cheltuieli le fac din cardul de debit. In felul asta, banii ce mii da banca din dobanda la acel depozit, acopera cu mult mai mult acei 10-30 de lei care mii ia pe administratia contului de debit. Si in felul asta tu iesi in profit de la banca si nu pierzi nimic.

| Hyperion7 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Are sens ce spui, însă dacă e se ne raportam la majoritatea oamenilor, care sunt destul de comozi, cam greu.
Dar oricum, folositoare ideea big grin

| Simpatic a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Pai sunt bine asa cum sunt in banca, nu? happy
nu iti fura nimeni din cont toti banii daca asta te ingrijoreaza si chiar de ii fura de la banca, banii tu ii primesti ca nu i-ai pierdut tu pe strada
in ceea ce priveste banii de pe card cu care faci diverse plati etc, acolo sa fii atent pe ce siteuri si platforme
in rest nu iti face griji

| UnchiulRamiz explică (pentru StoicAnalysis):

Asa am și eu, 2 depozite după care iau dobânda. Dar dobânda nu se da lunar?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Eu stiu ca se da minim o data la 3 luni. Depinde de banca si de tipul depozitului.

| UnchiulRamiz explică (pentru StoicAnalysis):

Pai am depus în luna a 10 a a anului trecut, suma a rămas aceași. La BCR am

| StoicAnalysis a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Https://www.bcr.ro/......-la-termen 3! brand! george! depozitare-la-termen! ro! bcr! 24-BCR-020! search! anonymous-branded! v11&utm_medium=paidsearch&utm_source=google&utm_content=text&utm_term=con! gads! anonymous-branded-cont-economii-18-65! ro! anonymous-branded-cont-economii-boom-18-65

Pai din ce vad la BCR, depozitul tau cu dobanda pe care o primesti, se face odata pe an. Adica tu primesti acea dobanda de 6.7%, o singura data pe an.

Eu sunt la raiffeisen, si acolo ai de ales intre depozit la 3, 6 sau 12 luni. Eu il am pe cel la 3 luni. Si o data la fiecare 3 luni, primesc un anumit procent de la banca.