| Welcome.to.my.word a întrebat:

Exista un singur cuvant care este la singular gen feminin si la plural gen masculin. Imi puteti spune si mie care este?

Răspuns Câştigător
| Denisse_8813 a răspuns:

Exista asa ceva! :O Nu cred... NUNU, cel putin nu in limba romana! shame on you Mai mult ca sigur nu exista! happy

A...si vad ca o tineti intruna cu soarele asta! Cum puneti voi ma rog soare la singular feminin? confused

53 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

O cocoasa, doi cocosibig grin

| JeSa a răspuns:

O haina, doi haini tonguebig grin

| Bacemi a răspuns:

Cuvant cu singular masculin si plural feminin stiu. Stiam si invers dar am uitat.

| Bacemi a răspuns:

@Adelina, ma grabisem. Mi-am dat seama dupa ce prostie am zis. Se mai intampla. Mea culpa! Bagati cu stupidu laughing

| Bacemi a răspuns:

O fraga - Doi fragi. Oare e bine?

| Bacemi a răspuns:

Mai, nu are importanta ca multi nu au stiut. Macar unii au incercat. Nu doar s-au amuzat. Asta e scopul site-ului. E sa ajuti, nu sa te amuzi. Eu nu eram sigur daca e doua fragi sau doi fragi. Dar cuvantul fraga exista in dictionar Oliana. Nu ma poti condamna pentru o greseala care nu e lamurita in dex. Poti sa te uiti. Este prezentata aceasta informatie ambiguu. Macar am vrut sa ajut. Rusine!

| Bacemi a răspuns:

Nu are importanta ca multi nu au stiut. Macar unii au incercat. Nu doar s-au amuzat. Asta e scopul site-ului. E sa ajuti, nu sa te amuzi. Eu nu eram sigur daca e doua fragi sau doi fragi. Dar cuvantul fraga exista in dictionar Oliana. Nu ma poti condamna pentru o greseala care nu e lamurita in dex. Poti sa te uiti. Este prezentata aceasta informatie ambiguu. Macar am vrut sa ajut. Rusine!

| User a răspuns:

Nu existathinking

| remus a răspuns:

Putin gravida nu se poate, nici un pic sa fii gravid!

Cred ca are dreptate bacemi cu fragii...applause

Bun...pe cel/cea care a dat stupid si cei care"mor de ras" ii rog frumos sa dea si un click pe dex online sa vada definitia cuvantului "fraga" apoi mai vorbim...winking

Aa?!? Doi curci? raised eyebrows Parca era o curca, doua curci(la femenin ambele, se refera la femela curcanului) si un curcan, doi curcani!
Dar daca a zis femeia...:-J o fi sanatoasa? laughing
A si explicat de ce este astfel?

| Instinkt a răspuns:

Bob -boaba

| xibalba a răspuns:

Da, are plural "soare". E si o opera "planeta celor 2 sori".

| AdeLina a răspuns:

Din pacate nu cred ca existabig grin Nici nu ar suna bine

| AdeLina a răspuns:

Bacemi tu zici "o soare-doi sori?rolling on the floor

| AdeLina a răspuns:

Mi-am dat seama bacemi... Miki cred ca profa ta e cam ticnita fara suparare.

| AdeLina a răspuns:

Marynadelina te corectezi. O oaua-doi oi(sau oaie)... Ca sa se potriveasca cerinteitongue

| AdeLina a răspuns:

O curca-Doi curci?rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor Ti-am zis ca nu e sanatoasa profa talaughinglaughing

| Welcome.to.my.word explică:

Nu e acesta. soare nu are plural...

@adelina exista ca asa zice profalaughing
dar cica trebuie noi sa il gasim...

A zis ciineva un soare doi sori si profa a zis ca soare nu are plural...
Deci va spun ca ne-a tocat la cap cu asta si nu vrea sa ne zica, cica sa cautam noi si o sa gasimwinkingCel care gaseste ala primeste un plus sau nu stiuce draq...

Gata. ne-a zis azi la scoalalaughing
o curca doi curci...
nu ma gandeam la asa ceva, eu credeam ca era o curca doua curci acum nu stiu

deci nu a stiut nimenilaughing

Cica e o curca doi curci rolling on the floor

| crizantema a răspuns:

Daca era singular gen masculin si plural gen feminin...era cuvantul "penis", dar nu e...sad

| Daniutza a răspuns:

Nu cred ca exista deoarece plurarul unui cuvant vine de la singularul cuvantului numai ca sunt mai multe sau mai multi.
Ex:
o carte, doua carti-la plural sunt mai multe carti, la singular este decat o carte
o masina, doua masini-la plurar sunt mai multe masini, la singular este decat o masina

| pyma a răspuns:

Habar n-am care e raspunsul corect, dar m-am amuzat citind raspunsurile laughing.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Miky, "soare" are plural si anume "sori" tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ou: un ou, doua oua :d