Un alt mode de a raspunde la intrebarea ta ar fi acesta
Daca stim ca media maxima (10) se calculează ca suma notelore impartita la numarul notelor, putem scrie asa
10 = 170/17
Ce vrei sa afli este cat poti sa scazi din 170 sa fie egal sau mai mare decat 9.5
9.5 = (170 - x) / 17
X aici ar fi egal cu 8.5
Si reprezintă numarul maxim de puncte pe care il poti pierde incat sa mentii o medie egala cu sau peste 9.5
SCUZEEEE
Pt două medii de 8, se pierd 4 pct:
10-8=2
10-8=2
2+2=4
Am greșit când am scris dar acum nu mai pot șterge întrebarea
Sper că se înțelege totuși:/
Pai... Nu așa se calculează o medie.
In general o medie este suma valorilor împărțită la numărul de valori
In cazul tau
(10+10+...+10+9+8+8 ) / 17
Care este egal cu 9.7
P.s. nu stiu daca acum se calculează o medie simpla sau una ponderata. La media ponderara unele valori ar avea o importanță mai mare decat altele.
Daca nu vrei sa faci calculul de mana, poti folosi un calculator online:
https://calculator-medii.startcalc.com/......liceu.html
Pentru a avea media generala peste 9, 50 din 17 materii, poti pierde maxim 8 puncte din punctajul maxim.
Intreaba l pe profesor el stie legea si vezi ce spune. Ei dau note ei fac medii daca tu nu te califici la bursă nu o sa o i ei, nu mergi la scoala doar ca sa primesti bursă, te duci ca sa inveti sa ai mai tîrziu un loc de munca potrivit studiilor si cunostiintelor pe care le ai acumulat in scoala, dar se vede ca tu ai alte interese, bursele le primesc doar elevii de 10 pe linie nu doar la doua materii, trebuie sa ai 10 la toate materiile sa nu ai nici o absenta, ca de aceea se numesc burse de merit, trebuie sa inveti altfel nu primesti nimic. Ce clasa esti?
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
BunusCarlaMaria întreabă: