Depinde de foarte multe lucruri.
1. Investitia initiala (daca obtii fonduri europene).
2. Zona de amplasament a fermei.
3. Marimea fermei.
4. Rase de vaci ( de lapte, de carne).
O ferma de 50 vaci de lapte (Holstein), in conditii ideale, iti poate aduce incasari doar din lapte de aprox. 200 mii euro anual. Insa din acesti bani trebuie sa scazi foarte multe cheltuieli: hrana animalelor, cheltuieli cu ferma(energie, apa), salarii personal (paznici, ingrijitor, veterinar), taxe si impozite.
Orice nedumerire ai nu ezita sa intrebi.
E mult de munca, parca trebuie sa angajezi si oameni ca nu te poti ocupa doar tu...cam complicat, daca ai fi mostenit afacerea de la cineva era cu totul diferit.
Daca vrei sa faci asta pentru lapte, nu cred.
e 3 lei laptele degresat la magazin. 1 sau 2 litri nu stiu exact. deci intr-o zi faci vreo 10-20 litrii (depinde de numarul de vaci) deci. 30 de lei pe zi => 900 lei pe luna (9 milioane).
Din cate stiu eu e destul de scumpa o vaca... (mai ales o nevasta).
Funda?
Daca se face asa batand din palme ar fi super OK dar numai ca nu se face si trebuie sa ai si putina experienta nu face ferma de vaci pe oricare persoana cum o taie capul, trebuie banii trebuie sa stii sa o administrezi asa e usor de zis MAINE IMI FAC SI EU O NAVETA MA PLIMB PE LUNA SI PANA-n apoi
Iti spun eu daca vrei sa te angajezi mai bine nai faceo pentru ca e o prostie pe langa ca miroase groaznic nici nu se plateste bine. Iti recomand sa nu mergi sau sa te angajezi in acel domeniu!
Ai experienta?, ai cumva ferma sau cunoscuti care au ferma?
Am avut capre care produceau 10 litri pe zi . O vaca Holstein produce aprox. 10.000 litri de lapte anual in conditii bune (in unele cazuri chiar 13.000).
Anul acesta pretul la lapte este foarte mic si nu renteaza sa-l vinzi la angro. Ideal e sa-l procesezi, sa-l transporti si daca poti chiar sa-l vinzi la raft.
Bineinteles ca asta inseamna e investitie foarte mare, insa se poate recupera rapid. Cine nu are experienta nu are rost sa se inhameze la asa ceva.
Daca vrei poate te ajut si eu cu soacra , da ar iesi pentru ca acum toata lumea e pe alimente Bio deci bafta
Depinde de tine. Daca iti plac vacile, bineinteles ca iti ies destui bani, daca nu, nu. Totul depinde de ceea ce vrei sa faci cu adevarat.
anonim_4396 întreabă: