anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Îmi poate explica cineva cum functioneaza ratele? Nu am mai folosit aceasta optiune pana acum, deci sunt necunoscator.

O sa iau un exemplu simplu, daca eu vreau sa cumpar ceva de 4000 de lei in 4 rate(1000 lei fiecare), iar in cont am 3000 lei pot incepe tranzactia? In sensul in care am bani de primele 3 rate si pana la a patra voi avea bani si de ea. Pana la urma de asta as folosi ratele, ca daca aveam deja 4000 il luam direct.

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Vorbesti sa iei credit de la banca nu? Aia este simplu,daca ai cont si ai credit card,acel card are o limita,adica poti cumpara dar pana la o anumita suma,deci sa stii trebuie sa intrebi la banca la care ai acel card.
Mai poti face rate,chiar daca sa zic cardul tau nu-ti permite sa cumperi ce voiai tu,dar tot cu banca trebuie sa vorbesti,iar aia te vor ajuta.
Poti sa nu ai nici un ban,cum spunea cineva pe aici poti sa fii pe zero,aia tot iti dau bani,sau pot sa nu-ti dea,depinde de ce istoric ai tu,ma refer istoric bancar.
Totu depinde de banca, poate sa iti ceara si sa le spui unde lucrezi si cam ce salariu ai, astfel ei se asigura cumva ca vei putea plati.

Dupa ce iti dau aia bani, tu cumperi, apoi lunar trebuie sa platesti o suma pe care ei tio spun, ma refer o suma minima.Bine tu poti sa platesti cat vrei, dar minim este cat iti cer ei.
De regula bancile isi pune o suma mica, de ce? Pt sa te prinda sa platesti cat mai mult timp dobanda laughing
Ok am uitat sa zic, ei iti dau imprumutu ala dar cu dobanda, deci tu nu le vei da lor 4000 din exemplu tau inapoi, le vei da poate 6 mii, asta depinde in cat timp platesti tu toti banii, cu cat o lalai cu plata minima cu atat vei plati mai multa dobanda.

Daca ai 3 mii deja,atunci e apa de ploaie,esti ca si acceptat, iti vor da aia o mie cat ai nevoie, dar la fel nu vei inapoia doara o mie, vei plati si dobanda la acea mie si la fel de platesti minim o sa dai mai mult.
E si normal ca aia asa fac bani, altfel nu ar mai functiona.
Cel mai indicat este sa mergi la banca, vorbesti cu un agent sa iti explice asa mai in amanunt cum sta treaba cu creditele.Ai grija ei o sa iti vorbeasca pe limba lor laughing asa ca tu ii ceri sa iti explice babeste cum sta treaba, dar in mare e cam asa cum am spus mai sus.
Bafta

15 răspunsuri:
| Mopmop a răspuns:

Ideal ar fi sa ai rabdare pana atrangi suma si iei cu banii jos. E tenant cu credit insa... platesti mai mult produsul pana la urma.

| siriusblack98 a răspuns:

Păi tu poți avea și 0 lei în cont că nu are importanță. Se presupune că la data scadentă vei depune suma care ți va retrage din cont. E bun cardul de cumpărături de la ING pentru că ai rate fără dobândă la multe magazine partenere.

| zilog a răspuns:

Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta

| Irinelp a răspuns:

Poți lua în rate dar trebuie să justifici că câștigi bani, că muncești și c-am cât câștigi pe lună trebuie justificat.

| IonutSiAtat92 a răspuns:

De ce te-ai mai chinui cu rate cand poti sa mai strangi acei 1000 de lei?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru IonutSiAtat92):

Ai si tu dreptate, treaba este ca eu sunt elev iar acesti bani sunt economiile mele cam din tot anul... deci mi-ar mai lua inca 4 luni. Așa ca m-am gandit ca mai bine imi cumpar acum si strang restul de bani pe parcurs, decat sa mai astept inca destul de mult. Stiu ca nu este ok, dar in aceste circumstante se poate justifica un pic...

| siriusblack98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Păi stai așa man, eu din câte știu nu poți face împrumut/rate dacă nu ai 18 ani împliniți.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru siriusblack98):

A, nasol... Poate fac prin intermediul parintilor. Văd.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru zilog):

Sunt de acord ca era prea mult 4000 lei pentru. o rață.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Trebuie sa dovedești ca ai un venit lunar si îți trebuie si giranți.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Când cumperi în rate, produsul iese de obicei ceva mai scump, De exemplu fiecare din cele 4 rate va fi poate 1050.
Dar nu te întreabă nimeni cât ai în cont. Este important ca după ce ai achitat prima rată să le achiți pe celelalte la timp și fără întârziere. Ele sunt scoase automat din contul tău, așa că trebuie să te îngrijești ca la fiecare scadență să ai în cont minim valoarea ratei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Mulțumesc!

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Scurt si clar: n-ai 18 ani si n-ai un venit constant. Deci nu poti face rate.

| Vântulalb a răspuns:

Nu conteaza cati bani ai in cont. Daca i-ai avea pe toti, nu ai mai plati rate si dobanzi ci ai cumpara obiectul pe loc. Important este ca la data scadentei ratei sa ai in cont o suma cel putin egala cu rata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru relian):

Merci mult! Pâna la urma am mai strâns+primit niste bani deci nu va mai fi nevoie de rate/împrumut, nu ma mai complic. Dar cu siguranță cândva voi avea nevoie ori eu ori altcineva care se perindă pe aici cautând intrebarea aceasta, asa ca apreciez!