| 7downkick a întrebat:

Impozit, taxe, amenzi
La mine în sat un vecin are acumulata suma de 60.000 de Ron de plata la primărie.Eu știu exact acest fapt deoarece persoanele care se ocupau la primărie de înștiințare mi au trimis mie acele înștiințări, deoarece avem același nume iar la noi in sat nu se practică cu număr de casa etc, plus că cei care conduc sunt cam incompetenți să zicem și așa. ideea este că am primit acele plicuri in vara lui 2023 iar acesta nu a fost obligat și nu s-a întâmplat nimic cu el, practic el în continuare nu își plătește impozitele, amenzile și multe altele iar primăria și efectiv ANAF sau cine se ocupa nu îl înștiințează, in ceea ce figura că debit de plata se numărau impozitele pe mașinile pe care le are, casa, teren agricol, amenzi rutiere. vreau doar sa știu unde să fac sesizare deoarece primăria de la mine din sat tace că un mistreț in porumb și nimeni nu îl obligă la plata plus că atunci când înmatriculezi o mașină sau orice alt ceva ei modifica hârtiile astfel încât să nu figurezi cu datorii.Multumesc Anticipat! Am primit notificările respective în vara anului 2023. Vecinul meu nu a fost somat și nu s-au luat măsuri împotriva sa. Până în prezent, el continuă să nu își achite impozitele, amenzile și alte obligații. Primăria, ANAF-ul sau alte autorități competente nu l-au notificat oficial cu privire la datoria sa. Datoria include impozite pe mașinile deținute, impozitul pe casă, impozitul pe terenul agricol și amenzi rutiere.Doresc să știu unde pot depune o sesizare în legătură cu această situație. Primăria din localitatea mea nu ia nicio măsură, iar vecinul meu nu este obligat să își achite datoria. Mai mult, am observat că la înmatricularea unei mașini sau a altor bunuri, angajații primăriei modifică documentele pentru a ascunde eventualele datorii.Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Poti sa inmatriculezi o masina chiar daca ai datorii nu e nicio problema asta.
Esti sigur ca nu are popriri pe conturi?

| 7downkick explică (pentru suntserios):

100% sigur

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru 7downkick):

De unde știi? Sunt confidențiale astfel de informații totuși.

La urma urmei nu pe el trebuie să îl denunți ci instituția.

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand tu nu ai voie sa deschizi scrisorile si somatiile vecinilor tai, fiind ilegal.
De ce faci deschizi plicurile care nu au numele tau pe el?

Problema vecinului tau il priveste personal numai pe el, iar daca nu-si va platitaxele, impositele si amenzile i s epoate pune poprire pe salariu sau venit iar daca nici asta nu are va fi executat judecatoreste si va fi nevoit sa execute pedeapsa dupa cum dispune judectaorul, cu munca voluntara in folosul comunitatii sau puscarie, daca refuza.

Daca ai de facut reclamatie undeva, atunci ia in considerare ca s-ar putea tu sa intri prima la pedeapsa, pentru violarea corespondeneti personale.