| Anonimul151 a întrebat:

În Parcările LIDL de exemplu sau alt supermarket care nu are "propriile" produse "proaspete" ca să zic așa ( ca la Kaufland Grill ), ( produse de genul, dar și mai diferite ), ai voie să amplasezi un food truck? Sau nu? Bineînțeles, făcând contract cu acel supermarket astfel încât sa fie în regula, legal...

La amplasat un food truck, ma refer la închirierea de parcări în incinta acelui supermarket ( bineînțeles contra cost.
), suma platindu-se lunar, iar acolo sa prestezi servicii de producere și vânzarea de produse de alimentație publica.

11 răspunsuri:
| alexache a răspuns:

In general poti, obții permisiunea și faci un contract cu magazinul respectiv, totusi depinde si de politica fiecaruia. stiu ca este pe scurt, totusi mult succes!

Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai incheiat un contract legal, atunci: DA.

| Anonimul151 explică (pentru Bula):

Chestia e că am trimis un mail la suport clienți lidl, iar aceștia au spus ca nu dau curs la astfel de solicitări, și au mai spus ca închirierea de spațiu în parcări nu este posibil. Însă totuși mi se pare ciudată chestia asta pentru ca în alte orașe există. Am văzut chiar și pe internet, locații de astea mobile amplasate în parcarea lidl de ex... Iar mie îmi spune ca nu e posibil...

| Anonimul151 explică (pentru alexache):

Și eu ma gândesc la chestia asta, însă am trimis la suport clienți lidl, un mail în care am întrebat aceste lucruri. Iar aceștia mi au spus ca nu dau curs la astfel de solicitări, și ca închirierea de spațiu în parcările lor nu se poate. Adică pe scurt nu se poate amplasa un food truck...

Chestia este ca și pe internet, am mai văzut astfel de locații de alimentație publica, mobile care sunt în parcarea lidl de ex... Iar mie îmi spun ca nu e posibil sa amplasez așa ceva în parcarea lor...

Și totuși probabil în regulamentul lor nu scrie așa ceva. Ei zic ca scrie în regulamentul din parcări... Dar nu scrie nimic despre așa ceva. O fi scriind în regulamentul intern?

Bula
| Bula a răspuns (pentru Anonimul151):

E proprietatea si decizia lor.

| Simpatic a răspuns:

Kaufland are asa ceva dar din cate stiu acel Grill este proprietea lor nu este al unei societati terte, motiv pentru care kaufland au si fost amendati recent ca acele grilluri nu indeplineau regulile ANPC, de igiena etc
Acesta este si motivul pentru care nu vor primi pe nimeni din afara retelei sa faca comert!
Ca asa si samsarii ar vrea loc de parcare gratuit pe sa isi vanda harburile!

Totusi poti sa iti deschizi o afacere in genul acesta, am vazut ca mai sunt spatii, insa nu stiu cat de rentabil este pentru tine.
Si atentie igiena este musai, oricand te poti trezi cu control si amenda, e un domeniu usor sensibil ceea ce ai ales!

Știu asta... Dar e ciudat că la unii le dau aprobare și la unii nu...

| Anonimul151 explică (pentru Simpatic):

Da, știu că are acel grill. Și de asta ziceam. Într un oraș, am văzut că există pe lângă acel grill un food truck. ( am văzut pe internet ).

La kaufland grill, chiar nu se lucrează în condiții de igienă, știu asta. Punctul acesta de igienă, este cel mai important în alimentație publica. Acesta fiind un domeniu, cu controale foarte des întâlnite...

Știu ca e un domeniu greu, însă având în vedere că voi avea calificarea de bucătar, aș vrea să fac ceva și pe domeniul asta. Si de aceea m-am gandit la food truck.
Doar că încerc sa ma documentez foarte bine, astfel incat sa am cat mai multe informatii despre food truck. Și știu ca aș putea risca..., să nu meargă etc. ( așa e în orice domeniu, afacere ). Însă pentru început, bineînțeles că nu aș face food truck ul, pentru ca trebuie o suma destul de mare de investit ( in euro ). Ci altceva. Mi aș deschide firma, și de ex aș începe cu vânzare pe magazin online, eMAG, pe rețelele de socializare. Aș aduce diferite produse, din China spre exemplu și le aș revinde. Câștigi mai puțin la început, poate deloc... Dar ușor, probabil vor fi comenzi. Pe eMAG, fiind cel mai mare marketplace, magazin online din România, e mult "trafic" zilnic e imposibil sa nu am comenzi dacă produsul este bun, cautat și la un preț foarte bun nu?

Și dacă pe lângă eMAG de ex, aș face o pagina de Facebook, Instagram, aș face postări bune pentru produse iar apoi le aș promova... Cred că ar fi clienți..., mai ales dacă produsele sunt căutate și bune ( cum spuneam mai sus ).

Bula
| Bula a răspuns (pentru Anonimul151):

"Pilele" au prioritate.

Din păcate da... În România se întâmplă din ce în ce mai des... In aproape orice domeniu, inclusiv la rezolvarea problemelor mai rapid daca cineva are "pile" prin instituțiile publice, spitale etc.

| Simpatic a răspuns (pentru Anonimul151):

Acest gen de fast truck se poate face doar vara din cate stiu, iarna este evident de ce nu se prea poate, fiind frig etc
Faza cu lucrurile cumparate din china da mergeau foarte bine cu ani in urma acum cand mai toata lumea are un cont gratuit si un card poate achizitiona.
Emag este o solutie dar ca sa vinzi la ei platesti un comision, asta este motivul pentru care anumite societati terte sa zicem popescu srl au un pret cu 20-30% mai mare pe marketul eMAG fata de propriul site de exemplu.
Este o varianta si cea cu Facebook cat si vanzare prin olx.
Succes.