| laSoledad a întrebat:

In viziunea voastra, care ar fi solutiile impotriva manipularii si inselaciunii in economie si in afaceri? Sunteti de acord ca statul sa intervina cu reglementari in acest sens, sau sunt deja prea multe taxe pe piata libera? Credeti ca o potentiala solutie ar fi accesul la o informatie mai amanuntita cu privire companii si investitii, deci implicit solutia ar veni din partea consumatorului, sau ar trebui ca statul sa reglementeze cazurile in care corporatiile vand iluzii oamenilor? De unde ar putea veni solutia, de la emanciparea consumatorilor sau din partea statului? (pe o piata libera businessurile trebuie sa existe in numar cat mai mare si sa fie competitive, fara interventia statului, dar firmele nu vor da inapoi singure de la obtinerea unor profituri ridicate prin strategii de manipulare). O alta solutie ar fi decizia firmelor de a trece la transparenta pe piata libera (transparenta contabila, cu privire la istoria lor si la planurile de viitor). Transparenta, cel putin in teorie, ar fi o solutie, dar cate firme chiar ar face pasul asta? Din moment ce niciuna dintre parti (nici businessurile, nci statul nu pot fi 100% corecte, eu cred ca solutia ar pleca in primul rand de la educatia financiara a consumatorului si dobandirea self-controlului intr-o piata libera plina de tentatii (short-term preferences). Voi ce credeti, de unde vine solutia?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Statul controleaza firmele mari, iar el vrea control si manipulare. Consumatorii ce sa facã ascultã de stat, este un razboi si nu te pui tu cu statul, multi oameni bogati au intrat la puscarie pe nimic, e foarte periculos sa ai multe firme si sa te duca al dracu de bine capul in ziua de azi, incât sa ajungi cel mai sus, fara vreun ajutor din afarã si sã nu pupi la fundulet pe cineva.Nu poti! De ce este asa? Altfel ar fi deja inceput al 3-lea razboi mondial, daca nu ar fi o rasã manipulatã.

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"care ar fi solutiile impotriva manipularii si inselaciunii in economie si in afaceri"

Răspuns scurt: pușcăria

| laSoledad explică (pentru sierra1):

Puscaria ar functiona doar in cazurile in care s-a demonstrat in instanta ca persoana juridica x a prejudiciat-o pe persoana fizica y. Dar in situatiile in care businessurile obtin profituri mult ridicate peste cele normale prin startegii de manipulare si evitarea raportarii contabilitatii transparente catre stat, acolo-i problema care cere un raspuns mult mai necesar de gasit. In punctul asta ar trebui sa se emancipeze consumatorul intr-ale economiei si sa nu mai astepte ani intregi pana judecatorul ala batran in prag de pensionare ii baga la puscarie pe aia ce l-au pagubit pe el consumatorul mai mult sau mai putin constient cand a facut decizia financiara nesabuita. Puscaria, desi la suprafata functioneaza, sa fie ea pe termen lung un rezultat eficient? nu pentru toate firmele.

| sierra1 a răspuns (pentru laSoledad):

Ai zis : "impotriva manipularii SI inselaciunii ". Tot pușcăria e soluția

| laSoledad explică (pentru sierra1):

O fi. Dar sunt cazuri in care intra in puscarie si isi continua neintrerupt afacerile. Ori, dupa ce iese din puscarie continua prin alte strategii, pe alte ramuri intr-ale afacerilor. Ori pur si simplu, dispare cel intrat in puscaie, dar in spatele lui ramane gasca de baza. Zucky s-a prezentat in fata instantei linistit si cu zambetul pe buze fiindca stia foarte bine ca afacerea nu-i mai apartine doar lui.

| sierra1 a răspuns (pentru laSoledad):

Cred că pe tine te-a supărat cineva si nu spui cine

| laSoledad explică (pentru sierra1):

Ultimul tau raspuns pare a fi o prezumtie bazata pe prejudecati. Subiectul de care vorbeam eu in intrebare si in comentarii, care e unul des intalnit, se refera la preventia fraudei in economie. Stiu, it may seem such a hard subject for superficial readers.

| sierra1 a răspuns (pentru laSoledad):

Ce te face să crezi că au sau altii suntem superficiali sau că tu ești profund?

| laSoledad explică (pentru sierra1):

Nu reiese asta din raspunsul meu. Lumea ar trebui sa incerce sa inteleaga mai bine ceea ce citeste si sa nu ia totul prea personal. Educatia economica ar fi o solutie. Puscariile mai nou sunt eliberate cu acordul statului insusi, sunt simple piete de comert la negru, vei intelege pe viitor, probabil.

| sierra1 a răspuns (pentru laSoledad):

Mai știm și noi franceză : Stiu, it may seem such a hard subject for superficial readers.

| laSoledad explică (pentru sierra1):

Degeaba stim, daca tot ne facem ca ploua.

| sierra1 a răspuns (pentru laSoledad):

OK, te-am lăsat, numai bine

| laSoledad explică (pentru sierra1):

Seară faină!