Facultatea este de 3 ani cu examen de licență. Școala postliceală e de 2 ani cu examen final. Facultatea este considerată ca fiind studii superioare. Școala postliceală ca fiind studii medii.
E diferenta de la cer la pamant intre facultatea de asistenti si postliceala de asistenti in sensul ca la facultate se intra foarte greu, trebuie sa te duci zilnic si sa inveti foarte mult. La postliceala intri in 5 min, programul e foarte lejer, unii nu dau cu lunile pe acolo, iar materia e putina. In plus la postliceala ai mai multa practica. In anul 2 si 3 o sa ai o luna scoala, o luna practica, o luna scoala, o luna practica. Si multi elevi nici nu prea se duc la practica. Si cum ziceam, materia e putina, nu ai un volum mare de invatat ca lectura obligatorie.
Dar supriza acum vine: daca verifici anunturile de angajare o sa vezi ca 99% din posturi sunt pentru cei cu postliceala. De ce? Pt ca celor cu facultate sunt obligati sa le dea salariu mai mare si nu vor asta. Deci de ce sa te mai complici cu facultate? Pt ca pana la urma practica e importanta iar la facultate nu faci cine stie ce practica
Alo? Vezi ca tine 3 ani. Si eu am diploma luata recent, nu am auzit in viata mea de vreo scoala de asistenti medicali sa tina 2 ani. Poate tu te referi la alea de politie sau care mai sunt