| armano a întrebat:

Ma poate ajuta cineva cu cateva afaceri, eu as avea ceva dar nj daca fac bine 1. o cabana undeva la munte sa o bag in chirie 2. un magazin de haine sau de aur 3. o ferma cu animale, am 22 de ani vreau cateva sfaturi!

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Era o revista cu idei de afaceri. Poate o gasesti la biblioteca.

| Kufu95 a răspuns:

Întrebarea este cumva? Care dintre acestea este mai profitabilă?

| sierra1 a răspuns:

"un magazin de...aur... vreau cateva sfaturi!"

aia cu un magazinu' de aur e genială, n-ai cum greși. Ia-ți pentru inceput câteva tone să ai in stoc

Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai bani suficienti, asociaza-tu cu un cunoscator de afaceri.

| siriusblack98 a răspuns:

Tu te pricepi sau ai ceva rude care au experienta bogata in vreunul dintre cele 3 domenii despre care ai pomenit? Sau ai niste bani si nu stii cum sa scapi de ei? Pentru ca atunci cand te arunci intr-o afacere in care ai 0 cunostinte, acele cunostinte te vor costa foarte multi bani, timp si nervi. Iar asta ti-o zic din experienta. Eu am fost unde esti tu acum cu ani in urma. Am deschis un magazin alimentar, nu stiam nimic cu ce se mananca genul asta de firme, am falimentat si am pierdut peste 10k euro, apoi am incercat cu o ferma de gaini si la fel n-a mers, apoi cu una de prepelite si am avut acelasi rezultat, apoi am deschis un alt tip de afacere in alt domeniu, jumatate de an nu a mers deloc si m-a costat foarte mult, dupa 6 luni a inceput sa mearga iar anul trecut am mai deschis inca unul pe acelasi profil. Dar gandeste-te ca eu intre afacerile astea esuate a trebuit de fiecare data sa ma angajez ca sa fac iar rost de bani pentru urmatoarea afacere. Oricum, daca esti ca mine adica un om de rand iar acei bani i-ai facut muncind din greu pentru altii ani de zile dar nu ai cunostinte solide intr-un domeniu anume, eu personal NU te sfatuiesc sa deschizi o afacere in respectivul domeniu ca 98% sigur iti pierzi toti banii si posibil sa ramai si cu datorii. Solutie optima: Cauta un mentor sau cel putin documenteaza-te cel putin 4-5 luni de zile din minimum 100 de surse diferite inainte sa investesti economiile intr-o afacere.

| 1RealSoul a răspuns (pentru sierra1):

Câteva tone laughing

| 1RealSoul a răspuns:

Afacerea cu șerpi! Veninul lor valorează mult, se poate face antibiotice din el și pastile, pentru oamenii care au probleme serioase și grave de sănătate. Există chiar un documentar bazat pe fapte reale a veninului de șarpe! este scump rău veninul la gramaj!

Sau dacă îți permiți deschide o alimentară! Cu de toate! ce consumă oamenii și le trebuie.