Daca ai venit stabil, da.
Eu am avut un credit de nevoi personale de la BT, si nu l-am simtit.
NU! in nici un caz! daca poti mai asteapta, sau imprumuta-te de la rude, prieteni, cunostinte etc! Banca iti va cere dobanda dubla! NU merita, parerea mea, chiar daca ii vei da inapoi in rate!
Si tu crezi ca dac a i dadaeau rudele ar mai fi cerut de la banca? Deci clar a incercat si la rude si nu i au dat.
Banca pune dobînzi mari, ei i ti dau 4000 de euro si vor inapoi 10.000 ca pana achiti tu se tot dubleaza dobînda creste. Deci in concluzie nu merită dar daca ai cum sa platesti la timp rata si cei 4000 de euro îi folosesti cu cap pe ceva util care sa aduca alti bani merita, dar daca cei 4000 euro îi iei ca sa faci o afacere care va da faliment, sau sa cumperi o masina veche din anii 80 -90 nu merită.
Nu merita deloc!
oricare ar fi motivul
trebuie sa dai inapoi mai mult de dublu, eu chiar acum luna asta am scapat de un credit pe 5 ani
mi-a mancat zilele si nervii banca
sunt timpuri critice mai ales acum cu toate evenimentele astea negative
ar fi mai ok sa iti cauti o alta modalitate de a face rost de bani
succes!
Suma e mică! Poți împrumuta de la rude sau prieteni și te înțelegi cu ei sa le restitui suma in tranșe mici!
La bancă plătești dobânzi și diverse comisioane! Iei de la bancă 4.000€ și dai înapoi peste 5.000€! Nu merită!
Ce sa faci cu 4000 de euro? Banii trebuie reinvestiți, nu sa pierzi prin dobânda, daca te ajuta sa faci un curs de calificare sau o nevoie medicala
Si daca de exemplu ti-ar trebui 4000 de euro pentru renovarea locuintei, nu merita sa o faci acum, si sa platesti in 3 ani 5000 de euro?
Decat sa strangi aia 3 ani, in timp ce locuiesti intr-o vizuina intunecata...
Eu am imprumutat un pic peste 1000 de euro acum cativa ani, in 18 rate, si am dat inapoi cu 100e in plus. Mi se pare foarte ok, mai ales ca unii oameni pur si simplu nu pot economisi, cheltuie mereu tot ce au.
Visele trebuie implinite in timp util, altfel te prinde batranetea si o dai in regrete.
Depinde pentru ce anume, dca ai nevoie cu adevarat de acei bani sau vrei sa investesti in ceva atunci merita, nu merita daca vrei sa-ti cumperi alt televizor/pc etc.
În niciun caz nu te împrumuta de la banca. Vei plăti mult mai mult când îi vei da înapoi.
Eu am zis să se împrumute de la rude și prieteni pentru a evita să de-a mai mult băncii!
Nu am zis sa nu se împrumute!
Nu e ok sa ceri bani imprumut de la oameni. Cui crezi ca ii convine sa isi blocheze banii in investitiile altuia, fara profit?
Banii trebuie sa circule. Rulajul e mai important decat ce ai la saltea.
Noi traim in timp, nu in bani. O economie de 1000e in dobanda e de fapt o pierdere mare de timp.
Tu de: "Să-ți ajuți aproapele" nu ai auzit?
Sau crezul tău în viață e următorul: "Facerea de bine - nu e pentru mine"! Capitalistule sălbatic ce ești!
Tu ai imprumutat vreodata sume mari?
Sa vezi ce frumos este sa te rogi de altii cand vrei sa te bucuri de banii tai.
In plus, cine are mii de euro de care nu are nevoie, si e atat de retardat incat nu cumpara dividende sau nu ii pune in depozit la termen?
Pe termen lung randamentul depozitelor la băncile din Românica e aproape zero sau chiar negativ. Foarte multe persoane în vârstă preferă să țină banii la saltea decât la bancă!
Și câte babe și câți moșnegi ai văzut tu să joace pe piața de capital?
Eu m-am referit la sumele mici deținute de majoritatea românilor pentru urgente - banii pentru zilele negre! Cel care a pus întrebarea tocmai la o sumă mică se referea!
Când e vorba de sume mari te împrumuți de la bănci!
La o tara cu salarii de 300e, 4000e sunt putini bani?
Mi se pare idiot sa refuzi un serviciu legal, sigur si cinstit, bazandu-te pe romanisme. Bancile trebuie sustinute, nu ocolite.
Economia trebuie sustinuta de oameni. Daca eviti sa apelezi la solutii oficiale, ramai blocat in "romanism". Sau in stilul balkanic.
Adica traiesti prost.
In timp ce altii platesc leasing cate 700e pe luna, iar in 3 ani apeleaza la buy back si continua ratele la alta masina, tie nu-ti convine un profit de 15% pe an, pentru o societate care iti ofera un serviciu onest.
Tocmai pentru ca nu e o suma colosala, e mai inteligent sa o ia din banca, decat sa isi strice relatiile cu alte persoane fizice, sau sa rabde in lipsuri.
Pai de unde din alta parte? Cine iti da in ziua de azi 200 milioane vechi?
Nu vezi nici 10 milioane pentru 2 saptamani
Bineinteles trebuie sa ai salariu marisor pentru suma asta, minim 2300 ron ca sa te califici pentru un imprumut pe 60luni.
Neaparat istoric de credit altfel nu vezi 20 000 asa din prima, maxim cateva mii de lei poti lua daca esti la primul imprumut.
Vorbesc de banci nu IFN uri ca la alea imprumuti 20000 lei si dai inapoi 80 000
Nu avem de unde să știm dacă merită sau nu, pentru că asta depinde de ce vei face cu acei bani.
De exemplu, dacă împrumuți 4000 de euro și-i investești astfel încât să-i transformi în mai mulți bani decât va trebui să înpoiezi băncii, atunci da, merită.
Dar dacă împrumuți 4000 de euro și-i cheltuiești pe ceva inutil care nu-ți va îmbunătăți prea mult viața, atunci nu merită.
Numai tu știi câtă valoare îți vor produce banii ăia.
WhiskeyFaraNume întreabă: