Eu am fost o luna, în vacanța de vară, după ce am luat bacu. Se câștigă bine, traiul este foarte bun comparativ cu cel de aici, iar este posibil sa dai și de alți romani, ceea ce o sa fie super. Eu am fost la un unchi, deci nu am fost singur, dar totuși s-a a simțit lipsa familiei și a prietenilor. Asta consider ca este cea mai nasoală parte, faptul ca totul este nou și străin și o sa fie greu, mai ales dacă nu cunoști limba
Nu stiu la ce facultate esti, dar 5-6 ani de experienta in Germania poate va fi mai mare folos decat banii economisiti.
Evident, daca pui deoparte niste bani (anual poti economisi 5-6 mii euro), si aici vei avea locuinta asigurata, atunci vei putea incepe o afacere in domeniul tau de pregatire profesionala.
Sa speram ca pana atunci sa se imbunatateasca si conditiile economice pentru intreprinzatori.
Stii limba Germană? Atunci da merita sa te duci, nu stii nu merita, nu ai casă nu stii limba, sunt multi români in Germania nu o sa fi singurul, dar nemtii daca nu ai casă si loc de muncă te trimit acasa, einu accepta cum e in Romania cersitul pe stradă sau in metrou.Si termini facultatea, si ca ce mergi in Germania? Ce meserie?
De ce neapărat Germania, acolo fiecare e pentru el din ce am mai văzut pe internet, eu daca as alege o tara unde sa emigrez aș merge in Olanda, depinde de preferințele fiecăruia.
Depinde ce facultate termini si daca se cauta asa ceva acolo.
Stiu enorm de multi care au cate 1 sau 2 facutati si ajung sa munceasca in constructii a muncitori necalificati, pentru ca nu au experinta locala, nu cunosc limba locala la perfectie si nu pot concura cu localnicii, care au avantajul limbii materne.
sorin8256 întreabă: