Da, toti oamenii care au firma, sunt considerati oameni de afaceri, indiferent ca-s tarani sau oraseni, indiferent ca au afaceri de 2 lei sau de 2 miliarde de euro.
Un om de afaceri de succes se vede dupa contul bancar plin de bani. Un om de aafceri prost, este plin de datorii si duce firma la faliment.
Uite aici un exemplu: marele om de afaceri Richard Bronson, care are liniile aeriene Virgin si target din Australia si multe alte business-uri mai mici, a ajuns miliardar in dolari, desii el nu a fost capabil sa termine nici macar un liceu. primul lui business l-a inceput la varsta de 16 ani! Asta dovedeste ca nu ai nevoie de prea multa carte, daca ai abilitati de bun negociator si te duce capul cat de cat.
https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Branson
Daca asa se si considera nu insemna ca asta chiar si sunt.
Multi se dau ceea ce nu sunt, cum ai spus si tu taranoi care au 2 angajati, ei au muncit prin afara cu mainile prin balega au invatat o meserie pe care o fac si aici si acum se dau afaceristi.
Nu, eu cred ca omul de afaceri este mult mai mult de atat nu un simplu patron.
Tot om de afaceri era si atunci, chiar daca folosesti un termen mai pompos, precum: antreprenor ( intreprinzator).
Si serviciile sunt considerate produse de vanzare!
Om de afaceri este absolut oricine care detine o firma privata, chiar daca nu are angajati si munceste singur, in propria firma.
Sunt partener de afceri cu sotul de o viata, am fost in Romania si de 3 decenii sunt si in Australia, asadar deci destul de bine cu ce se mananca "afacerile" si cand esti numit om de afaceri, sau gainar.
Din pacate, nu mai cunosc legislatia romanasca actuala, fiind plecata de foarte multi ani din tara, dar termenul de "om de afaceri" este generic, fiind folosit pentru toti propietarii de afaceri, indiferent de marimea afacerii pe care o au si indiferent daca o detin (afacerea) in tara, sau in strainatate.
Da, termenele de "businessman" si " businesswomen" sunt folosite frecvent in Australia, atat in presa cat si in ATO (australian taxation Office) unde iti inregisterzi firma, taxele samd.
Aici inregistrarea, echivalenta Registrului Comertului din Romania, poarta numele de ABN (australian business number).
Vorbind de termenul de businessman si businesswomen, iata cateva din articolele publicate despre femeile de afaceri australiene, fiind un termen folosit curent, la toate nivelurile de afaceri, indiferent ca afacerea este foarte mica, mijlocie sau foarte mare, probitabil sau nu.
https://www.theceomagazine.com/......nesswomen/
Avem chiar perioade in an, cand Camera de Comert locala, organizeaza sarbatorirea "femeii de afaceri".
Uitandu-ma acum pe net, am vazut ca termenul de "businesswomen" este folosit si in UK
https://www.daysoftheyear.com/days/business-womens-day/
Haideti sa nu confundam termenele!
La registrul comertului cand inscrii firma, cel care detine firma se numeste propietarul firmei (owner), nu "meseria" lui, fiind "om de afaceri".
Hai sa-ti mai dau un exemplu simplu, ca sa intelegi, este la fel ca si functia pe care un om o detine intr-o companie, ca Director general, sef de echipa, maistru fiind confundata cu profesia lui, care poate fii de: inginer, medic sau orice altceva.
Baiete, cand vei deveni om de afaceri sa vii sa-mi povestesti, pana atunci fa-te mic si taci din gura, ca nu ai habar ce spui.
Dintre noi doi, eu fac afaceri de 40 de ani, tu abia ai invatat sa mergi.
Ti-am mai spus ca esti copilas mic, care nu ai habar vorbeste? Atunci iti spun acum, ca ar trebui sa-ti fie rusine, fiindca nu ne tragem de sireturi si nici nu am de ce sa ma justific tie.
Sunt cunoscuta personal pe acest forum de cativa useri, care stiu cine sunt, unde stau, ce afaceri am si cum imi merge. Asadar, chestia cu "falsitatea" vinde de la un unul ca tine, caruia i se par strugurii acri, fiindca el nu-si permite sa-i cumpere.
Invata sa fii politicos si sa respecti oamenii, daca vrei sa fii respectat in viata asta, fiindca mai departe de coltul casei, nu vei ajunge niciodata!
PS Da, faceam afaceri chiar si pe vremea lui Ceasusescu, cand eram studenti si o duceam rau cu banii, confectionam martisoare cu flori uscate si rasina ipoxidica, scoteam autorizatie de la Primaria locala si le vindeam in fata magazinului Unirea din Bucuresti.
Dupa cum vorbesti si te comporti aici, nu ai nici cei 7 ani de acasa, ceea ce ma duce cu gandul ca ai tai au esuat, in a te educa.
Cel care are o firma și e la început se numește antreprenor. Oamenii de afaceri sunt deja la un alt nivel mult superior.
baterie777 întreabă:
andrei28743 întreabă: