| 44mon a întrebat:

Pentru cei care au mai făcut tranzacții cu moneda Bitcoin! Când trimiteți cuiva bani, ei se trimit pe adresa contului BTC a respectivului, care e ori un șir lung de caractere, ori un cod QR. Întrebarea e: se poate afla cine e la capătul adresei respective? Ii pot eu afla numele, sau adresa locuinței, sau alte detalii despre el?

Răspuns Câştigător
| Mtoni a răspuns:

Nu, în mod normal nu am cum să văd cine îmi trimite bitcoin. Apare doar acel cod al adresei de la care am primit.

10 răspunsuri:
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Tocmai de aia si foloseste lumea crypto. Ca sa fie anonimi cand cumpara ceva.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Confirm si eu ce zice colegul, chiar dacă sînt sigur că nu e nici prea frumos și nici excesiv de deștept. big grin

| Mtoni a răspuns:

Depinde, dacă adresa este pe o platformă reglementată și s-a făcut ceva ilegal cu mulți bani atunci autoritățile pot cere aceste informații, dar dacă adresa este pe un calculator privat atunci e și mai greu de aflat.

| 44mon explică (pentru Mtoni):

Mă refeream în mod normal, nu fiind vorba de ilegalități. De exemplu dacă eu îți trimit ție acum în portofelul virtual, în adresa BTC'ului, poți vedea cine sunt?

| 44mon explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Mulțumesc!

| 44mon explică (pentru GabiDumitrescu):

Mersi!

| Werrich a răspuns:

De ce crezi ca folosesc teroriștii și hackerii criptomonede? Ca sa nu fie localizati de autorități.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Bazat pe?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

"Gut feeling" mwhahaha!