| IZa2067 a întrebat:

Pt a vinde un produs de 60 euro in Finlanda cu transfer prin PayPal mi s-au tot cerut sume suplimentare(taxe de transport, vama etc), ajungand la 375 de euro.Cei de la PayPal mi-au cerut banii spunand ca imi vor fi returnati ulterior alaturi de valoarea produsului. Am depus deja o parte... Ce parere aveti? Sa continui? Imi arata ca transferul e gata in proportie de 99%

8 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Nu am experienta dar daca e prin paypal...o fi bine.

| LittlePoppy a răspuns:

Tu vinzi dar tot tie ti se cer bani? Poate e teapa.

| Gligore2000 a răspuns:

Miroase a teapa.
Am cumparat pe Ebay acum doua saptamani ceva din Texas care costa 59 de dolari.Am platit 22 dolari in plus cu transport cu tot.
Dar eu ca cumparator.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

375 pentru 60 miroase a țeapă. Așa că zic să nu le mai dai nici un ban, că nu o să îi mai vezi înapoi niciodată. Ce ai dat până acum, i-ai pierdut deja.

| IZa2067 explică (pentru sadrian46):

NOTE: We Have Contacted your buyer about this and we have deduct an extra fee of (100+15 EURO) from the buyer account so that the transaction could be completed tomorrow.
As part of your booking process, we will ask you to declare what you are shipping and why

We already completed and processed all the customs paperworks for the buyer and seller to ship this item to it's destination.

When your shipment arrives at the home country, the carrier will arrange the customs clearance which we have done and the home
country customs have accepted our declaration as regards this shipping.

These charges will as a norm be billed to the buyer and it attracts a further ₹115euro as directives given to us by the home country.

your item is ready to go on shipping and would be picked up at 17.00 local time on the day given to you at your address and shipped out

to it's destination via Express Air Freight with registration number A014720 due to the current situation of the coronavirus pandemic.

we hereby encourage you to make a final deposit of₹115 euro by the end of today as part of the customs regulations that cannot be

avoided and that all international courier have to comply with. this Ensures that it prevents the item coming to a new country to be

classed as illegal or prohibited upon arrival.we have reached out to the buyer and he also made an additional payment of ₹115 euro to your account.
your total payment of ₹225euro to your account. Your total payment now is₹225 euro which our group of accountants have completed the payment process for the money to be in your account.

fund can be released into your account for cash withdrawal and the sum of [ ₹225, EURO ] is going to be reflected immediately 10 minute after we receive the payment receipt...

Acesta este ultimul mail de la PayPal

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru IZa2067):

Să înțeleg așa.
Că dta ai de vânzare un produs.
Că ai ales ca cumpărătorul ( buyer) să te plătească prin paypal.
Iar compania paypal însăși ți-a cerut dtale aceste sume.
Să analizăm.
---
We Have Contacted your buyer about this and we have deduct an extra fee of (100+15 EURO) from the buyer account so that the transaction could be completed tomorrow.
Această operație comercială preliminară unei vânzări (so that the transaction could be completed tomorrow) nu o face nimeni. Deci țeapă.
---
When your shipment arrives at the home country, the carrier will arrange the customs clearance which we have done and the home
country customs have accepted our declaration as regards this shipping.

These charges will as a norm be billed to the buyer and it attracts a further ₹115euro as directives given to us by the home country.
Frază confuză după care cere din nou bani
----
this Ensures that it prevents the item coming to a new country to be. Fii atent. Ar fi trebuit să scrie - This ensures-, și a scris - this Ensures, deci greșeală flagrantă de ortografie, pe care o firmă serioasă nu ar fi lăsat.
---
this Ensures that it prevents the item coming to a new country to be classed as illegal or prohibited upon arrival.
to be classed este greșit în engleză, de unde se vede că tipul nu cunoaște limba engleză, Iar fraza care o emite el aici, că e nevoie de această sumă pentru asta, nu corespunde nici unei realități comerciale reale.
---
Your total payment now is₹225 euro which our group of accountants have completed the payment process for the money to be in your account. Să ți-o traduc cuvânt cu cuvânt. Plata ta totală este de 225 euro pe care grupul nostru de contabili au completat procesul de plată pentru banii să fie în contul tău. Te întreb, ce grup de contabili, nu vezi că pute, pute rău?
---
Nu mai continui. Acest document nu este emis de firma paypal, ei nu se ocupă cu așa ceva. Este cineva intermediar, nu știu cum a ajuns prin ei, prin paypal la tine.
Este un scam, o excrocherie, fraudă intelectuală prin internet la care ai pus botul.
Orice ban trimis până acum e pierdut definitiv. Orice ban trimis în plus de acum încolo este pierdut definitiv.
Nu ai la cine să te plângi, căci toate datele lor pe care ți le-au dat sunt false, ca să fie găsiți este nevoie de o investigație care costă enorm și nu ți-o face nimeni, așa că asta e, ai luat țeapă.
Unica soluție, să întrerupi imediat orice contact cu ei. Să treci pierderea la lecții de viață.
Așa cum se prezintă, poate fi produs de un site clonă frauduloasă a Paypal, căci cel real nu trimite niciodată așa ceva.
Ce mai poți face este să contactezi situl Paypal real, și să le prezinți situația. Ei vor lua în mod sigur măsuri, dar tot nu ai șanse să recuperezi ce ai pierdut, doar să blochezi continuarea fraudării altora.
---

| IZa2067 explică (pentru sadrian46):

Mail-urile de la presupusa firma PayPal le am primit in casuta spam...cat despre tranzactie..am facut-o prin moonpay cumparand bitcoin. Nu am dat decat numele si ibanul persoanei respective. Un prieten m-a sfatuit sa inchid contul. Ce parere aveti?

| Violleta2022 a răspuns (pentru IZa2067):

Este SCAM!
Ca sa fii sigur ca ai mesaje din Paypal verifica-le doar in paypal inc ontul tau. Cele din email sunt scam!
Nu trimite nici un cont bancar si nu tarnsfera nimic.