Daca ai un card de debit la o banca X si banca respectiva iti spune ca poti sa extragi banii din cardul personal la orice alta banca, atunci indiferent la ce banca te duci din tara, nu o sa iti ia niciun comision (logic). Dar citeste cu atentie pentru ca poate sa specifice la anumite banci chestia asta.
Am vazut si eu o reclama de genu', nu stiu exact in ce consta oferta. Daca esti nelamurit, fiecare banca are un call center 24/24 si poti sa suni sa intrebi.
Dar daca se specifica ca poti extrage banii la orice bancomat indiferent de banca (chiar daca nu e bancomatul bancii tale) fara vreun comision, atunci e clar.
Nu ai treaba cu celelalte banci. Tu ai contract strict cu banca ta si oriunde te duci, ei sunt responsabili pentru contul tau. Fiecare comision la orice tip de ATM trebuie sa fie specificat in contract sau la ei pe site indetaliat. Daca nu esti sigur, poti suna la ei si au obligatia sa te lamureasca.
Cu placere.
Ideal este sa scoti bani de la banca sau ATM-ul banii unde ai emsi cardul, pentru ca nu platesti comision bancar.
Orice alta banca iti va lua comision, pentru ca ei iti dau banii din banca lor si apoi cer banii de la banca ta, lucru pe care un operator bancar il face si trebuei platit.
De aceea este bine sa iti faci cont bancar la cea mai apropiata banca de casa ta, ca sa-ti fie comod sa mergi la banca ta sis a scoti bani, fara sa platesti comision.
Ori platesti peste tot cu cardul si nu mai ai nevoie de bani lichizi (cash).