Fermele de animale ar merge mai bine poate decat plantatiile, tinand seama ca la plantatii lucrurile depind foarte mult de vreme, daca nu poti asigura irigatia, daca nu ai o sursa de apa cum trebuie poti pierde totul daca e seceta, iar daca e vreo grindina s-a dus tot. Cu animalele/pasarile poate fi ceva mai usor, dar si la astea sunt molime, trebuie sa ai veterinar aproape numai al tau daca e ferma foarte mare. Acum depinde cat spatiu ai si ce conditii ai, prin ce zona locuiesti. In primul rand uita-te si vezi pentru ce fel de ferme/animale se acorda fondurile si apoi alegi in functie de ce crezi ca ti-ar putea fi mai la indemana, in functie de conditiile pe care le ai. Curcanul e la moda acum, poti incerca o crescatorie de curcani sau prepelite, vinzi cam tot de la ele. Succes!
Animale, in general cele care aduc si productie pana sa ajunga la sacrificare pentru carne. Ex : Vaci, oi, gaini etc...
Cel mai bine se castiga din crescutul vacilor : o vaca face minim 7-10 litri lapte pe zi, unele ajung si la 20 de litri, sunt in categoria 1 la mediul de ingrijire, hranire si nedaunatoare.
Anual, in cazul in care ai ferma si indeplinesti cerintele UE si minim 10 vaci, primesti 4000 RON pentru o singura vaca. Daca mai pui si faptul ca o vaca face un vitel pe an, care costa intre 1000-1500 euro, faci o avere... Sper ca ti-am fost de ajutor.
Sincer, asta este afacerea in care vreau si eu sa investesc! Salutare!
Cel mai bine acum este sa ne axam pe tot ce tine de agricultura. Plantatii, cresterea animalelor. Stim sigur ca asa ceva nu va ajunge la faliment ca in alte domenii.
Imi cer scuze! Vitel vroiam sa zic!, era ora tarzie si m-am incurcat.
Stai linistit/a n-a fost un repros, a fost doar haios si m-a amuzat.
Cele mai profitabile plantatii pe fonduri europene sunt cele de zmeura, aronia, afine, catina si mure. Sunt si plantatii la care ai mai putin le lucru cum ar fi plantatiile de alun, nuci, paulownia sau goji.
Inainte de a lua o decizie discuta cu un specialist inginer horticol.
Recomand http://agroafaceri.com/micropropagare-in-vitro/
http://agroafaceri.com
http://agroafaceri.com/contact/
andreiscripcaru întreabă: