| ChiukiuHamsler a întrebat:

Acum aprx. 6 luni am facut un video, pentru o companie cunoscuta si omul cu care am vorbit este sef pe directorul media, am discutat pretul, am facut video-ul care este publicat pe pagina lor, si pana acum nu mi-a mai raspuns la mesaje. Am luat numarul companiei dar nu suna, se inchide, ce as putea face?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Daca sau materialul a fost folosit in alte scopuri decat cele prevazute in contract, atunci procedeaza astfel:
1. Salveaza pagina pe care este video-ul tau + un screenshot - ca dovada. Data si ora salvarii va arata cand a fost filmul pe pagina lor.
2. Cauti adresa postala a sediului acelei companii
3. La adresa companiei trimiti a SCRISOARE RECOMANDATA - cu CONFIRMARE DE PRIMIRE
4. Scrisoarea trimisa va fi o NOTIFICARE prin care TU - in calitate de autor - le somezi sa scoata acel material video de pe site-ul lor, in termen de 24 ore de la primirea scrisorii, deoarece n-ai fost platit. Totodata le ceri si o suma frumoasa (nu fii rusinos! ) pentru utilizarea filmului pana acum, in scop comercial.
5. Daca primesti inapoi confirmarea de primire a scrisorii si compania inca nu a scos videoul de pe site-ul lor, atunci esti indreptatit sa le dai in judecata si sa le ceri despagubire cat nu ti e rusine (mai exact avocatului big grin ). Nu uita sa faci un nou screenshot de pe pagina lor pe care se vede video-ul tau, iar data de salvare a fisierului va indica momentul.

Nota:
Cand ai dovada salvata (1), este indicat sa contactezi un avocat specializat pe drepturi de autor, iar pasii urmatori sa le faci sub indrumarea / ajutorul lui. Totodata el sa formuleze scrisoarea de notificare si sa te reprezinte daca dai firma in judecata.

10 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Pai da' tu n-ai cerut întâi banii si apoi videoul?

| ChiukiuHamsler explică (pentru Catrice):

Nu,ca pe langa bani mai primeam si o chestie de la firma lor

| ChiukiuHamsler explică (pentru Catrice):

Am crezut e firma mare, nu are cum sa insele, pentru ei 200 lei nu e nimic

| Wr3nch a răspuns (pentru ChiukiuHamsler):

Ai crezut raulaughing Trimite mail la HR-ul lor si vezi ce raspund. Daca nu si nu fa un articol despre asta si il distribui pe Facebook. Un pic de publicitate negativa ii trezeste la realitate.

| ChiukiuHamsler explică (pentru Wr3nch):

Nu se poate mail laughing) tot el e raspunzator de mesaje

| GdX a răspuns:

Pfff...ti-ai luat-o. Daca poti demonstra ca a fost facut de tine, poti merge in instanta sa iti ceri drepturile.
Cand mai faci lucruri de genul, cere un avans de 50% si restul la predarea proiectului, macar stii ca iei ceva.

Daca nu ati semnat nimic, sansele sa mai primesti ceva sunt aproape 0

| darrio2007 a răspuns:

Țeapăăăă!

| cristimihailov a răspuns:

Poti demonstra scris (email, contract, un document) ca a avut loc aceasta intelegere intre voi?

| johnnny123 a răspuns:

Din pacate, daca nu ai cum sa dovedesti ca ai prestat munca respectiva in baza unui contract legal, nu ai ce face.

1. De ce ai acceptat sa muncesti fara contract?
2. Ce companie mare este aia care angajeaza fara contract elevi de liceu sa le faca productie video pentru 200 de lei? Din cate stiu eu, companiile mari lucreaza cu agentii mari.

| Simpatic a răspuns:

Pai daca pentru 200 de lei se preteaza la asa ceva nu sunt societatea mare sau de bun simt, da-ne aici numele lor, un fel de lista neagra, data viitoare cand userii vor cauta pe google numele lor vor ajunge si catre aceasta pagina si astfel vor sti cu cine au de a face.
NU vei recupera banii dar cum a zis cineva mai sus publicitatea negativa are si ea rostul ei.