Buna.Cred ca in cazul tau nu ai nevoie sa-ti complici existenta cu pfa sau altele, ci ai putea depune declaratia unica pe venit, iar taxele pe care trebuie sa le platesti ar fi cele mai mici, aproximativ 10%. Citeste aici https://www.solo.ro/......atia-unica
De citit si
https://startco.ro/blog/ce-este-declaratia-unica/
https://decalex.ro/blog/cum-protejezi-drepturile-de-autor
Poti sa nu deschizi nimic, le declari la sfarsit de an prin formularul 112. Daca discutam de macar 10.000 RON lunar, ar merge un SRL. PFA e praf, nu are sens.
Veniturile mele lunare depasesc 3000 euro, si sunt constante. Ce am inteles eu este ca in cazul meu, sunt obligat sa deschid o firma, si nu merge doar cu declaratia unica pe venit.
Daca pui muzica cu copyright si primesti copyright pe video, toti banii pe care ii genereaza acel short se duc catre detinatorul muzicii.
La 3000 euro lunar ar merge srl cu un angajat, adica tu.
Dar de ce? O explicatie doresc. Ca sfaturile sunt foarte impartite si 50% zic SRL, 50% PFA (nu doar aici, ci si in alte parti unde am intrebat)
Nu vreau sa sune a aroganta, dar este o diferenta intre sub 500 euro si peste 3000 euro. Banii venind online pe card, sunt monitorizati. La un moment dat, pot avea un control ANAF surpriza, si n-as dori sa raspund dupa ce am luat la "negru"- intr-un fel, mii de euro, deoarece nu i-am declarat. Cand castigi 100-200-300 euro, nu se incurca nimeni cu tine. Dar depasind cele 12 salarii economice, e problematic sa o faci "pe ascuns".
Total eronat, noul cod fiscal aduce taxe mai mari pentru PFA. Ce fail de raspuns.
Fiindca esti doar tu care muncesti si nu face sens sa faci un SRL ca sa iei atatea autorizari, sa fii obligat sa-ti angajezi contabil, sa depui bilant lunar samd.
Este multa, foarte multa birocratie pentru un SRL, iar activitatea ta este executata numai de tine, acasa, in fata unui computer, se pliaza foarte bine pe un PFA, unde la sfarist de an financiar, aduni chitantele pe care le deduci de la taxe, cele cu care ai platit internetul, vpn-ul chitanta unui PC, monitor, ce aparatura mai folosesti ca sa faci munca respectiva si evident veniturile incasate.
Se face practic o balanta intre venituri si cheltuieli si in functie de ce-ti ramane intri la impozitare procentuala.