In primul rand, daca lucrezi singur, ai grija sa nu pierzi vreunul dintre momentele importante ale evenimentului. De obicei se lucreaza in echipa de doi sau trei fotografi pentru a acoperi tot ce se intampla acolo. E important sa vezi inainte de eveniment locatia, sa faci studii de lumina, sa testezi cateva setari pentru aparat etc. Daca nu e o zi cu soare, poate ai nevoie de cineva care sa iti tina o blenda. Ai grija sa ai macar inca un acumulator incarcat daca lucrezi cu un singur aparat. Carduri de memorie cu spatiu suficient. NU sterge cardurile imediat dupa ce descarci pozele, *** happens. Sterge cat mai putine poze care iti par nereusite pe aparat, poate ai surprins ceva important si nu observi. Trage raw, e incomparabil mai buna calitatea. Roaga un membru al familiei sa stea pe langa tine cand faci pozele de grup, sa-ti atraga atentia ce persoane trebuie sa apara in poze. Tine cont intotdeauna de lumina, incearca sa folosesti cat mai putin blitz-ul, lucreaza din setari. Si neaparat invata sa folosesti rafala, sunt momente importante care trebuie surprinse cadru cu cadru. Bafta.
Asa e, de asta ii si spuneam sa aiba mai multe carduri, eventual. Macar pozele mai importante, care urmeaza sa fie imprimate, ar trebui sa fie raw.
Salut, eu sunt un fotograf profesionist de evenimente din Bucuresti. Pe blog-ul meu am mai multe articole despre cum sa fotografiezi prima nunta sau obiectivele pentru fotografia de evenimente. Poti accesa link-ul acesta pentru mai multe detalii: https://soulseeker.ro/cum-incepi-sa-fotografiezi-prima-nunta/
Mariand67 întreabă: