| Doctorfishadi a întrebat:


Care este salariul unui bugetar roman?

Răspuns Câştigător
| N0xEterniS a răspuns:

Diferenta dintre cel mai mic si cel mai mare salariu va fi de 1 la 15.
Bugetarii vor fi impartiti in 55 de clase, in functie de responsabilitatile postului, munca depusa, dar si importanta sa pentru societate.
Salariile vor fi stabilite si in functie de cunostintele si experienta fiecarui angajat. Va conta si impactul deciziilor pe care le poate lua fiecare dintre bugetari.
Cel mai probabil, coeficientul 1 de ierarhizare, pe care il va primi un muncitor necalificat, va fi de 600 de lei. Astfel, coeficientul 15, adica salariul presedintelui, ajunge la 9000 de lei.
Bugetarii care castiga in acest moment, dupa reducerea cu 25%, mai mult decat ar primi potrivit noii legi isi vor pastra salariile de la 31 decembrie 2010.
Cei care au mai putin decat noua grila, vor beneficia de majorari salariale de la 1 ianuarie.
In invatamant cel mai mic salariu, 828 de lei, il vor lua suplinitorii care nu au terminat decat liceul. Nu au pregatire de specialitate si nici experienta mai mare de doi ani.
Un profesor debutant cu studii superioare primeste putin peste 1400 de lei. Iar un invator, 2160 de lei. In schimb, un profesor cu gradul unu ajunge la 3000 de lei. Iar in sistemul universitar un asistent primeste 2200 de lei si un profesor 4700 de lei.
Cel mai mare salariu din invatamant il va primi rectorul universitar, 5676 de lei pe luna.
In sanatate un asistent medical debutant primeste 750 de lei, iar unul cu experienta 1914 lei. Un medic stagiar are 1140 de lei. Unul specialist, 2220 de lei si unul primar, 2916 lei. In schimb un manager de spital castiga si 5400 de lei lunar.
In aparare si ordine publica soldatii au cel mai mic salariu, 984 de lei.
Un agent de politie castiga 1140 de lei, un locotenent, 1572 de lei, iar un colonel sau un comisar sef 4584 de lei. Generalii, amiralii si chestorii primesc 7450 de lei. Iar seful Statului Major, 7860 de lei.
Demnitarii au cele mai mari salarii. Senatorii si deputatii primesc 7446 de lei, ministrii 8000 de lei, presedintii Camerei Deputatilor si ai Senatului 8778 de lei, la fel ca prim ministrul. Iar presedintele, 9000 de lei.
La toate aceste salarii de baza se mai pot adauga sporuri de pana la 30%. De exemplu, 15% pentru munca in conditii periculoase. Un spor similar se acorda si pentru munca in conditii grele. Iar cei care lucreaza in zone izolate au 20%.
In invatamant angajatii mai primesc si un ajutor de deces, echivalentul a cinci salarii. Iar medicii vor obtine 15% pentru munca de noapte si 100% pentru orele lucrate in zilele de repaus sau in timpul sarbatorilor legale.
In alte domenii se mai acorda si un spor pentru cei care cunosc cifrul de stat de 15% din salariu, iar diplomatii care lucreaza in strainatate vor primi salarii mult mai mari, in valuta

Sursa : Stirile ProTV

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai depinde ce lucreaza, ce experienta are, ce pozitie ocupa.

| ShadoWCrist a răspuns:

Depinde...

| dragosbogdan001 a răspuns:

Cam 900 lei, din care scazi taxele. Drum bun catre Anglia.

| Doctorfishadi explică (pentru dragosbogdan001):

laughing.
Rezistam si noi cum putem.
Intrebarea asta are asa de multe controverse.
Stii, sa iti zic o mica poveste.
Stateam intr-o seara la tv, apoi la un program de stiri am observat ceva interesant, nu mai stiu programul, oricum nu asta conteaza.
Cica romanii isi dau 30 la suta din salariu pe hrana,in comparatie cu alte tari.
Si ei se intrebau,de ce?
Pentru ca au intrebat asta,si pentru ca se si mirau peste una alta,am zis in minte:
"Ce oameni tampiti,romanii chiar nu gandesc!"
Dupa parerea mea cheltuim asa de mult pe mancare pentru ca avem salariu mic, aberant, nu?
Pai daca am avea un salariu mai mare, costul hranei s-ar reduce, de aceea dau alte tari mai putin.

| doggy123 a răspuns:

Depinde de ceea ce lucreaza si de pozitia pe care o ocupa

Întrebări similare